Politika

Lielbritānijas ārlietu ministrs plāno oficiālu vizīti Maskavā

© REUTERS / Lucas JacksonМинистр иностранных дел Великобритании Борис Джонсон
Министр иностранных дел Великобритании Борис Джонсон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas Ārlietu ministrijas vadītājs Boriss Džonsons plāno jau tuvāko nedēļu laikā doties oficiālā vizītē uz Krieviju, taču viņa apmeklējums vēl nenozīmē atgriešanos pie pilnvērtīgām divpusējām attiecībām.

RĪGA, 5. marts — Sputnik. Informāciju par Lielbritānijas ārlietu ministra oficiālo vizīti Krievijā sniedz Lielbritānijas ĀM preses dienests. Resora oficiālais pārstāvis informē, ka valsts ārlietu ministrs turpinās stingro politiku jautājumos, kuros Lielbritānijas un Krievijas domas dalās, informē Sputnik Igaunija.

"Mūsu politika attiecībās ar Krieviju balstās uz principa "sadarbojies, taču sargies", un vizīte pilnībā atbilst šādai pieejai," – informēja preses dienests.

Informācija liecina, ka Borisa Džonsona vizītē Krievijā tiks apspriestas valstu divpusējās attiecības, situācija Sīrijā un Ukrainā. Lielbritānijas ĀM pārstāve atgādināja, ka valsts sadarbosies ar Krieviju tikai jomās, kurās tas atbilst valsts nacionālajām interesēm.

Ārlietu ministrija apstiprināja, ka Boriss Džonsons pieņēmis sava kolēģa, Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova ielūgumu apmeklēt Krieviju un vēlas jau tuvāko nedēļu laikā apmeklēt Maskavu.

Ekscentriskais Lielbritānijas ārlietu ministrs

Portāls Sputnik Igaunija jau vēstīja, ka Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas lēmums iecelt Borisu Džonsonu ārlietu ministra postenī kļuva par nelielu sensāciju, jo Džonsons ir viens no ekscentriskākajiem britu politiķiem.

Борис Джонсон - Sputnik Latvija
Jaunais, dīvainais Lielbritānijas ārlietu ministrs

Iepriekš viņš atļāvies nesavaldīgus, divdomīgus un skarbus izteikumus par pasaules valstu politiķiem un dažādu valstu iedzīvotājiem. Pagājušā gada aprīlī Džonsons asi kritizēja ASV prezidentu Baraku Obamu par ierosinājumu Lielbritānijai palikt ES un piebilda, ka viņš ir "daļēji kenijietis", kas "mantojis nepatiku pret Britānijas impēriju".

Sīrijas prezidentu Bašaru Asadu politiķis pat nosaucis par "monstru un diktatoru".

Attiecībā pret Krieviju lielākā daļa Džonsona izteikumu ir pozitīvi noskaņoti. Neskatoties uz reiz pieļauto Krievijas prezidenta Vladimira Putina salīdzinājumu ar vienu no "Harija Potera" personāžiem, Lielbritānijas ārlietu ministrs ir augstu vērtējis Putina lomu vispasaules politikā un aicinājis sadarboties ar Maskavu.

Ziņu lente
0