Turcijas dienvidos avarējusi Sīrijas GKS lidmašīna

© Sputnik / Dmitri Vinogradov / Pāriet pie mediju bankasСирийский летчик на авиабазе "Хама"
Сирийский летчик на авиабазе Хама - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iznīcinātāja pilotam izdevies katapultēties.

RĪGA, 5. marts — Sputnik. Turcijas premjerministrs Binali Jildirims apstiprināja, ka Sīrijas GKS lidmašīna cietusi katastrofā Turcijas dienvidos, informē RIA Novosti, atsaucoties uz telekanālu Sky News Arabia.

Vairāki plašsaziņas līdzekļi informē, ka radikālā grupējuma "Ahrar aš Šam" locekļi paziņojuši, ka grupējums notriecis lidmašīnu MiG-21 Sīrijas ziemeļrietumos; atzīmēts, ka Sīrijas GKS pilots pēc incidenta katapultējies un piezemējies Turcijas teritorijā.

"Kara lidmašīna, kas nokritusi Hatajas provincē Turcijā, pieder Sīrijai," – apstiprināja Turcijas valdības vadītājs.

Pie tam, atsaucoties uz anonīmiem informācijas avotiem, viņš apgalvo, ka avarējusi lidmašīna MiG-23, nevis MiG-21, kā apgalvoja ekstrēmistiskais grupējums "Ahrar aš Šam".

Palmīra atkal ir brīva - Sputnik Latvija
Video
Palmīra atkal ir brīva: Asada spēki kontrolē pilsētu

Sīrijas GKS pārstāvis paziņojis ziņu portālam "Al Masdar", ka Sīrijas GKS patiešām zaudējuši sakarus ar vienu no savām lidmašīnām, kas nelielā augstumā lidojusi Idlibas provincē.

Informācijas avots uzsvēris, ka MiG-21 nav notriekuši kaujinieki – avāriju izraisījis tehnisks bojājums.

Informācija liecina, ka pilotam izdevies katapultēties un piezemēties Turcijas teritorijā. Jaunākās ziņas norāda, ka glābēji atraduši pilotu. Viņš nogādāts slimnīcā.

Hatajas provinces gubernators Erdals Ata sarunā ar žurnālistiem norādīja, ka "runa nav par robežas pārkāpumu, lidmašīna nogāzusies tehnisku iemeslu dēļ vai cita incidenta rezultātā", kas noticis Sīrijas gaisa telpā.

Ziņu lente
0