ASV plāno samazināt finansiālo palīdzību citām valstīm

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Вашингтон
Города мира. Вашингтон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji informē, ka Donalda Trampa administrācija ierosina samazināt Valsts departamenta un Starptautiskās attīstības aģentūras budžetus par 37%. Abi budžeti sasniedz 50 miljardus dolāru.

RĪGA, 5. marts — Sputnik. Baltā nama Administratīvās un budžeta pārvaldes direktors Miks Malvani paziņojis, ka prezidenta Donalda Trampa administrācija ierosinās būtiski samazināt palīdzību citām valstīm, informē RIA Novosti, atsaucoties uz telekanāla Fox News sniegtajām ziņām.

Iepriekš Wall Street Journal informēja, ka Donalda Trampa administrācija ierosina samazināt Valsts departamenta un Starptautiskās attīstības aģentūras budžetus par 37%. Abi budžeti sasniedz 50 miljardus dolāru.

"Mēs plānojam ierosināt ārvalstu palīdzības samazināšanu, un vēlamies ieteikt iztērēt šo naudu šeit (Savienotajās Valstīs – red.)," – telekanāls citējis Malvani teikto. Politiķis piebildis, ka runa ir par "būtisku samazinājumu".

Ukrainas armijas karavīri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ASV Kongresā iesniegts likumprojekts, kas paredz vairāk nekā divreiz samazināt militāro palīdzību Kijevai
"Nostādne ir nepārprotama: mazāk izdotas naudas ārvalstīs nozīmē lielākas iztērētas summas šeit," – paskaidroja budžeta pārvaldes direktors un paziņoja, ka tamlīdzīgi pasākumi dāvās administrācijai iespēju segt par 54 miljardiem dolāru palielinātos izdevumus militārajā budžetā.

Telekanāls informē, ka ASV valdība ik gadus tērē 50 miljardus dolāru Valsts departamenta un Starptautiskās attīstības aģentūras (USAID) vajadzībām.

Iepriekš kļuvis zināms, ka ASV administrācija līdz 16. martam iesniegs Kongresā sākotnējo federālā budžeta projektu 2018. gadam. Informācija liecina, ka tajā par 54 miljardiem plānots palielināt militāro budžetu. 28. februārī Tramps paziņojis, ka ASV aizsardzības budžetu iespējams palielināt par 30 miljardiem dolāru. 2016. gada rudenī ASV Senāts apstiprināja 2017. gada militāro budžetu 602 miljardu dolāru apmērā.

Ziņu lente
0