Simoņana: Lielbritānijas parlaments nav sniedzis nekādus Sputnik un RT vainas pierādījumus

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Pāriet pie mediju bankasTelekanāla RT un aģentūras Sputnik galvenā redaktore Margarita Simoņana
Telekanāla RT un aģentūras Sputnik galvenā redaktore Margarita Simoņana - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Komentējot Lielbritānijas parlamenta ziņojumu "Apvienotās Karalistes un Krievijas attiecības", telekanāla RT un aģentūras Sputnik galvenā redaktore Margarita Simoņana pieņēmusi, ka drīz "britu deputāti" kļūs par sinonīmu "britu zinātniekiem".

RĪGA, 3. marts — Sputnik. Telekanāla RT un aģentūras Sputnik galvenā redaktore Margarita Simoņana komentēja Lielbritānijas pārstāvju palātas Ārlietu komitejas ziņojumu, kurā pievērsta uzmanība RT un Sputnik darbam valstī, norādot, ka britu deputāti "nav varējuši izgudrot, par ko varētu mūs aizvērt", informē Sputnik Baltkrievija.

Sputnik. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Britu mediji ar NATO atbalstu no jauna pārmet Sputnik propagandu

Iepriekš ceturtdien Lielbritānijas parlamenta pārstāvju palātas Ārlietu komiteja publicēja ziņojumu "Apvienotās Karalistes un Krievijas attiecības ". Cita starpā dokumentā paustas bažas par "nepatieso ziņu skaita pieaugumu" Lielbritānijas teritorijā, un falsifikācijās tiek apsūdzēts telekanāls RT un aģentūra Sputnik. Jāpiebilst, ka ziņojumā nav minēts neviens "nepatiesu" materiālu piemērs. UK Sputnik preses dienestā pastāstīja, ka šis ziņojums satur aģentūru subjektīvu vērtējumu un tajā nav ietvertni nekādi vērā ņemami pierādījumi.

"Pat pēc "Sputnik" un RT izpētīšanas zem mikroskopa un izsaukšanas pie sevis deputāti nav izdomājuši, par ko mūs vērt cietu. Acīmredzot negribēja atteikties no prieka skatīties RT savā ēdnīcā. Ziņojuma autori aicina uzmanīgi sekot tam, lai mēs nepublicētu "fake news", toties paši citē meinstrīma medijus, ko mēs vairākkārt esam pieķēruši par nepatieso ziņu publicēšanu. Vēl pāris šādi ziņojumi, un "britu parlamentārieši" kļūs par sinonīmu "britu zinātniekiem"," — citē RT Simoņanu.

© SputnikKarikatūra
Карикатура - Sputnik Latvija
Karikatūra

Krievijas senators Aleksejs Puškovs, komentējot ziņojumu, uzsvēra, ka runa nav par Londonas politikas sasilšanu attiecībā pret Krieviju, taču paudis cerību, ka ziņojums sniegs "noteiktu ietekmi".

"Faktiski Pārstāvju palātas starptautiskā komiteja
pēdējā laikā Lielbritānijā ir vienīgā institūcija, kas iestājas par dialoga un saziņas ar Krieviju atsākšanu, bet pagaidām es neredzu, ka viņiem būtu liela ietekme uz Lielbritānijas politiku šajā jautājumā," — teica Puškovs RIA Novosti.

Ziņu lente
0