Marts ir klāt: sinoptiķi pastāstīja par gaidāmo laiku nedēļas nogalē

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasDivritenis. Foto no arhīva
Divritenis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vējš un sniegs: sinoptiķi pastāstīja, kāds laiks gaidāms Latvijā nākamajā nedēļā.

RĪGA, 3. marts — Sputnik, Jeļena Kirillova. Pēc sinoptiķu prognozēm, nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies salīdzinoši silts laiks, taču nākamās nedēļas sākumā valstī var iestāties aukstums un pat izveidoties stabila sniega sega.

Nedēļas nogalē, kā arī visu nākamo nedēļu speciālisti mums neko labu nesola — laiks būs vējains, un iespējami nokrišņi.

Šonakt Latvijas dienvidaustrumu rajonus šķērsojis ciklons no Lietuvas, atnesot intensīvu sniegu, taču tas kopā ar nokrišņiem turpināja gaitu ziemeļaustrumu virzienā. Tomēr šodien Latvijas teritorijā joprojām saglabāsies ciklons, tādēļ laiks būs lielākoties mākoņains, ar nokrišņiem, bet piekrastes rajonos būs vērojamas vēja brāzmas.

Kļavas lapas - Sputnik Latvija
Sācies kļavu sulu tecēšanas laiks

Nedēļas nogalē liela laikapstākļu pārmaiņa nav gaidāma: temperatūra gaidāma salīdzinoši augsta un dienā tā var sasniegt līdz plus 4 grādiem, bet centrālajos rajonos termometra stabiņš pacelsies pat līdz plus 8 grādiem. Daudzviet Latvijā prognozēti nokrišņi — naktī slapjš sniegs, bet dienā lietus.

Jaunā darba nedēļa Latvijā sāksies ar aukstumu, sola sinoptiķi. Valsts nokļūs Skandināvijas anticiklona un Eiropas centrālās daļas aktīva ciklona sadursmes zonā. Austrumeiropas vējš atnesīs uz Latviju aukstās gaisa straumes: gaisa temperatūra naktī var noslīdēt līdz mīnus 5 grādiem, dienā nepārsniegs 2-4 grādus virs nulles.

Nedēļas vidū Latvijai pietuvināsies ciklons no dienvidiem, kas nesīs līdzi lielus nokrišņus- pārsvarā sniegu. Tāpēc sinoptiķi pieļauj, ka Latvijā varētu no jauna veidoties sniega slānis, kas sāks kust tikai nedēļas beigās, kad mūsu teritoriju atgriezīsies silts laiks.

Alkoholisko dzērienu lietošana - Sputnik Latvija
Pavasaris ir klāt: meitenei uzlika sodu par nepilngadīgā kavaliera iesaistīšanu alkoholisko dzērienu lietošanā

Pagājušā ziema bija aukstākā pēdējo 4 gadu laikā.

Neskatoties uz to, ka pagājušā ziema bija samērā silta un ne īpaši bagāta ar nokrišņiem, Latvijas hidrometeoroloģijas centrs ziņo, ka tā bijusi aukstākā pēdējo četru gadu laikā.

Saskaņā ar Latvijas hidrometeoroloģijas centra novērojumiem, pēdējās desmitgadēs Latvijā martā vismaz vienu dienu, bet dažviet snigs. Arī šis gads nebūs izņēmums.

Ziņu lente
0