ES pieņems lēmumu par bezvīzu režīmu ar Ukrainu 11. maijā

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasUkrainas Ārlietu ministrijas ēka
Ukrainas Ārlietu ministrijas ēka - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji informē, ka lēmums par bezvīzu režīmu ar Ukrainu tiks pieņemts ES Padomes sēdē.

RĪGA, 2, marts — Sputnik. Galīgais lēmums par bezvīzu režīma piešķiršanu Ukrainai ar Eiropas Savienību tiks pieņemts ES Ārlietu padomes sēdē, informē RIA Novosti, atsaucoties uz izdevuma "Evropeiskaja pravda" sniegto informāciju.

"Bezvīzu režīms Ukrainas pilsoņiem tiks galīgi apstiprināts ES Ārlietu padomes sēdē, kas notiks 11. maijā. Par to "Evropeiskaja pravda" informēja viens no otra neatkarīgi informācijas avoti no ietekmīgām Eiropas Savienības dalībvalstīm. Kalendārais grafiks tika neformāli saskaņots starp Eiropas institūcijām un dalībvalstīm," — teikts paziņojumā.

Eiropas Parlamenta ēka - Sputnik Latvija
ES Padome saskaņojusi ar Eiroparlamentu vīzu atcelšanu Ukrainai

Lēmums par bezvīzu režīma piešķiršanu Ukrainai jau vairākkārt atlikts. Kijeva cerēja to saņemt līdz 2016. gada beigām, taču tas nenotika. Iepriekš Eiropas komisijas priekšsēdētājs Žans Klods Junkers informēja, ka Eiropa līdz vasarai ieviesīs bezvīzu režīmu Ukrainas pilsoņiem.

Lēmums par bezvīzu režīmu stāsies spēkā pēc tā publikācijas ES oficiālajā izdevumā, līdztekus spēkā stāsies arī bezvīzu režīma darbības apturēšanas mehānisms.

ES Padome to pieprasīja kā priekšnoteikumu Gruzijas un Ukrainas pilsoņu vīzu prasības atcelšanai. Paralēlo bezvīzu režīma stāšanos spēkā valstīm, kas iekļautas tā saucamajā "pozitīvajā sarakstā", Eiropas Parlaments un ES dalībvalstu pastāvīgie pārstāvji apstiprināja jau decembrī.

Ziņu lente
0