Kā sliktākais slēpotājs pasaulē kļuvis par zvaigzni

© ernests / World Snowboard day 09Ziemas sporta veidi, slēpošana
Ziemas sporta veidi, slēpošana - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par galveno notikumu pasaules slēpošanas čempionātā Somijas pilsētā Lahti kļuva venecuēlieša Adriano Solano uzstāšanās, kurš izcīnījis pasaulē sliktākā slēpotāja slavu.

RĪGA, 26. februāris — Sputnik. Venecuēlas slēpotāja Adriano Solano uzstāšanās pasaules čempionātā Lahti sasmīdināja pasauli, raksta Sputnik Lietuva.

Venecuēlietis pastāvīgi zaudēja līdzsvaru un krita. Rezultātā viņš pat nespēja sasniegt finišu kvalifikācijas posmā. Viņa uzstāšanās video, kurā redzams, kā viņš ar grūtībām pārvar trases līdzenumus un neveikli kāpj kalnos, kļuva par sociālo tīklu hitu- to noskatījušies gandrīz divi miljoni lietotāju.

Taču izrādījās, ka 22 gadu vecā sportista dzīves stāsts var izraisīt ne tikai smieklus, bet arī cieņu. Līdz šim Solano nekad nav trenējis sniegā: visi treniņi notika ar skrituļslēpēm.

Pirms Pasaules čempionāta Lahti venecuēlietim bija paredzēti aptuveni mēnesi ilgti treniņi sniegā Zviedrijā, taču viņam nav izdevies iekļūt valstī, jo viņu nelaida Francijas robežsargi (viņš grasījās braukt uz Zviedriju no Parīzes). Viņi sāka iztaujāt sportistu, vai viņš nepārvadā narkotikas un vai viņš nav saistīts ar teroristu organizācijām.

 

"Man līdzi bija tikai 28 eiro, un policisti nolēma, ka es taisos palikt Francijā, jo Venecuēlā situācija nebūt nav teicama," — pastāstīja sportists. Viņš arī piebilda, ka viņam bija uzaicinājums no Zviedrijas, un ka šie dokumenti bija kārtībā, taču tas netraucēja francūžiem nosūtīt viņu atpakaļ uz Venecuēlu.

Šobrīd Venecuēlas diplomāti centīsies izteikt protestu franču kolēģiem sakarā ar šiem notikumiem.

Pēc finiša Solano savā Instagram lapā publicējis attēlu no čempionāta un uzrakstījis, ka galvenais nav tas, ka viņš kritās sacīkstes laikā, bet tas, ka ikreiz piecēlies.

Quizás e caído muchas veces pero lo que realmente cuenta es que siempre seguiré levantándome

Публикация от Adrian Solano (@adriansolano.1) Фев 22 2017 в 12:59 PST

 

Daži venecuēlieši bija sašutuši, būdami pārliecināti, ka nelaimīgais slēpotājs apkaunojis viņu valsti, par ko uzrakstīja komentāros, taču bija arī daudz atbalsta vārdu visās pasaules valodās.

Toties Francijas venecuēliešu asociācijas prezidente Lihenisa Para Talesa paziņoja, ka grib palīdzēt Solano īstenot sapni par slēpošanas sacīkstēm.

 

Ziņu lente
0