Gaisa balonā: kā savienot Tallinu un Helsinkus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kamēr Igaunijā tiek apspriesta iespēja būvēt zemūdens tuneli starp Tallinu un Helsinkiem, daži Igaunijas parlamenta deputāti gatavi satuvināt abas galvaspilsētas visos iespējamos veidos, ieskaitot pat gaisa balonus.

RĪGA, 26. februāris — Sputnik. Igaunijas parlamenta Rīgikogu deputāti ar bijušo ekonomikas ministru Kristenu Mihalu priekšgalā izveidojuši parlamentāru atbalsta grupu "pastāvīgās satiksmes" īstenošanai starp Tallinu un Helsinkiem, raksta Sputnik Igaunija.

Grupa, kurā ietilpst 28 deputāti, aizstāv ideju par Somijas un Igaunijas galvaspilsētu savienošanu jebkurā veidā, ieskaitot arī Hyperloop tehnoloģiju (vakuuma vilciena projekts, ko patlaban izstrādā kompānija "SpaceX") vai… ar tiltu, kas piekārts pie gaisa baloniem.

Rīga - Sputnik Latvija
Rīga – viena no lētākajām Eiropas pilsētām tūristu apmeklējumam

Taisnības labad, deputāti vienkārši atcerējās, ka 1871. gadā pastāvēja gaisa balonu tilta idejas pāri Somu līcim, nevis piedāvāja šo ideju kā galveno, taču tēls bija neaizmirstams.

Igaunijā pavisam nopietni tiek apspriesta zemūdens tuneļa būvniecības iespēja starp Tallinu un Helsinkiem. Pērn ES piešķīrusi gandrīz miljonu eiro pētījumam par projekta rentabilitāti. Projekts ieguvis nosaukumu FinEst Link.

Provizoriskas aplēses liecina, ka FinEst Link izmaksās 9-13 miljardus eiro, tātad var pārsniegt Igaunijas gada budžetu. Projekts varētu atmaksāties aptuveni 37 gadu laikā. Tātad tikpat veiksmīgi var savienot divas galvaspilsētas arī ar tiltu no gaisa baloniem.

Ziņu lente
0