Sociālā izlīguma programma "Swedbank" klientiem

© Sputnik / Oksana DzadanПанорама Риги
Панорама Риги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālais izlīgums ir iespēja dzēst nenomaksātās kredītsaistības, vienojoties ar banku par individuālu maksājumu.

RĪGA, 26.februāris — Sputnik. "Swedbank" izveidojusi Sociālā izlīguma programmu bankas klientiem, kuri cīnās ar ekonomiskās krīzes sekām, proti, kuru ieķīlātie īpašumi pārdoti, atstājot neizpildītās saistības, vēsta aģentūra LETA.

Līdz šim izlīgums noslēgts ar apmēram 1000 klientu, kuri atsaukušies bankas piedāvājumam par kredīta atlikuma dzēšanu, iesaistoties Sociālā izlīguma programmā, informē bankā.

Pēc šī maksājuma veikšanas klients ir brīvs no atlikušo saistību izpildes pret "Swedbank". Klientam nav jāsāk maksātnespējas process, un viņš var pilnvērtīgi atgriezties ekonomiski aktīvajā dzīvē, kolīdz ir parakstīta vienošanās par izlīguma maksājumu.

Swedbank ēka Rīgā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
"Swedbank" klientu lokā ir ap 5000 politiski nozīmīgu personu
Programma paredzēta mājokļa kredītu aizņēmējiem, līdzaizņēmējiem un kredītu galvotājiem, kuru ieķīlātais īpašums ir pārdots un pēc īpašuma realizācijas ir palicis nenomaksāts kredīta atlikums. Izlīguma piedāvājums attiecas uz hipotekāro kredītu saņēmējiem, līzinga ņēmējiem un citiem aizdevumu veidiem, kā arī galvojumu sniedzējiem.

Sociālā izlīguma termiņš tiek noteikts individuāli, ņemot vērā katra klienta iespējas. Maksimālais sociālā izlīguma atmaksas termiņš ir trīs gadi. Šajā gadījumā klients saņem īpaši izveidotu maksājumu grafiku, atbilstoši kuram katru mēnesi jāveic maksājums. Pastāv iespēja visu summu atmaksāt arī vienā maksājumā, tādējādi atbrīvojoties no saistībām ātrāk.

Sociālā izlīguma piedāvājums attiecas uz kredītiem, kas ņemti pirmskrīzes laikā. Izlīgumā netiek dzēstas saistības, kas attiecas uz studiju un studējošo kredītiem ar valsts galvojumu. Izlīgums neattiecas uz gadījumiem, kad klients rīkojies ļaunprātīgi, piemēram, kavējis banku īpašumu realizācijā, to sabojājis vai slēpis.

Ziņu lente
0