Nacionālais bloks nosūdzējis VVC deputātu Elksniņu

© LETA © Edijs PālensРихард Колс
Рихард Колс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par saziņu krievu valodā "Ēnu dienā" sods jāsaņem ne tikai Ušakovam, bet arī Saeimas deputātam Andrejam Elksniņam, uzskata Nacionālais bloks.

RĪGA, 21. februāris – Sputnik. Līdz ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu sods par krievu valodas lietošanu sarunās ar krievvalodīgajiem bērniem "Ēnu dienas" pasākumos jāsaņem arī Saeimas deputātam Andrejam Elksniņam.

Депутат Сейма Латвии Андрей Элксниньш - Sputnik Latvija
Andrejs Elksniņš uzskata, ka Rīgai nevajadzētu piedalīties Krievijai nedraudzīgā retorikā

Šādu viedokli sociālajos tīklos pauda Saeimas deputāts, Nacionālās apvienības pārstāvis Rihards Kols.

"Kā ar biedru Elksniņu, visu dienu ar ''ēnām'' citā mēlē pa Saeimu ņēmās — paliks nesodīts? Nepieciešams iesniegums?" — raksta Kols savā lapā Twitter tīklā.

Iepriekš kļuva zināms, ka Latvijas Valodas centrs no jauna vēlas piespriest sodu Rīgas mēram Nilam Ušakovam par to, ka politiķis "Ēnu dienas" pasākumos sarunājies ar skolēniem krievu valodā. Par to pilsētas domes vadītājs informējis ar sociālā tīkla Facebook starpniecību.

Vakar VVC sāka administratīvo lietvedību incidenta sakarā. Uz Rīgas domi tika nosūtīts pieprasījums ar lūgumu paskaidrot, kāpēc nav nodrošināts tulkojums valsts valodā, un VVC uzaicināja ierasties pasākuma organizatoru.

Ušakovs sarunā ar aģentūru LETA apstiprināja, ka "Ēnu dienas" pasākumā uz jautājumiem, ko skolēni viņam uzdevuši krieviski, atbildējis krievu valodā. Likums nenosaka valodu, kādā viņam jāatbild uz jautājumiem, norādījis mērs un piebildis:

"Normālā sabiedrībā nevienam normālam cilvēkam pat prātā neienāktu norādīt, ka tas ir pārkāpums."

Ziņu lente
0