Lavrovs sniedzis papildu informāciju par Donbasa iedzīvotāju dokumentu atzīšanu

© Sputnik / Игорь Маслов / Pāriet pie mediju bankasDTR pilsoņu pases
DTR pilsoņu pases - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents parakstījis rīkojumu, kas paredz juridiski atzīt Krievijas teritorijā dokumentus, kas izsniegti Doņeckas un Luganskas atsevišķu rajonu teritorijās dzīvojošiem Ukrainas pilsoņiem un personām bez pilsonības.

RĪGA, 19. februāris — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas vadītājs Sergejs Lavrovs paziņojis, ka rīkojums par DTR un LTR pilsoņu dokumentu atzīšanu Krievijā būs spēkā, kamēr netiks izpildīta Minskas vienošanās, vēsta RIA Novosti.

Krievijas Ārlietu ministrijas vadītājs Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija
Lavrovs atbildējis Mogerīni par sankcijām un Minskas vienošanos īstenošanu
Iepriekš sestdien Krievijas prezidents parakstījis rīkojumu, kas paredz juridiski atzīt Krievijas teritorijā dokumentus, kas izsniegti Doņeckas un Luganskas atsevišķu rajonu teritorijās dzīvojošiem Ukrainas pilsoņiem un personām bez pilsonības.

Ministrs uzsvēra, ka šis jautājums netika apspriests "Normandijas četrinieka" ārlietu ministriju vadītāju sēdē sestdien Minhenē. Lavrovs uzsvēra, ka "rīkojumā ir nepārprotami norādīts, ka mēs ņemam vērā tikai humānos apsvērumus".

"Tāpēc tikai humāno apsvērumu dēļ periodā līdz Minskas vienošanās izpildei… ar prezidenta rīkojumu atļauts pieņemt Donbasa iedzīvotāju personas identifikācijas dokumentus un apliecības, lai viņi varētu likumīgi iebraukt Krievijas teritorijā un pārvietoties ar dzelzceļa un aviācijas transportu pa Krievijas Federāciju," — teica Lavrovs žurnālistiem.

Ziņu lente
0