Politika

Gundars Daudze: Latvija ir atvērta dialoga veidošanai ar Krieviju

© Sputnik , Alexey TikhomirovФлаги Латвии и России
Флаги Латвии и России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijai un Krievijai kā kaimiņvalstīm ir jāuztur dialogs un jāmeklē saskarsmes un sadarbības iespējas, paziņoja Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze tiekoties ar jauno Krievijas vēstnieku Jevgeņiju Lukjanovu.

RĪGA, 15. februāris — Sputnik. Latvijai un Krievijai ir jāuztur dialogs un jāmeklē saskarsmes un sadarbības iespējas, lai arī daudzos jautājumos nav viegli atrast vienotu valodu, pavēstīja Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze, tiekoties ar jauno Krievijas vēstnieku Jevgeņiju Lukjanovu.

"Latvija ir atvērta dialoga veidošanai ar Krieviju arī parlamentārā līmenī. Saeimā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Krievijas parlamentāriešiem, esam gatavi aktivizēt starpparlamentu sadarbību, tai skaitā vizīšu apmaiņu," — Daudzes teikto citēja Saeimas preses dienests.

Tikšanās laikā Daudze un Lukjanovs uzsvēra, ka praktiska nozaru sadarbība starp abām valstīm notiek nepārtraukti un dažās jomās ir redzami konkrēti panākumi, piemēram, pozitīvu vērtējumu no abām pusēm izpelnījies abu valstu darbs robežas demarkācijas jomā.

Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs - Sputnik Latvija
Jevgeņijs Lukjanovs: mana ģimene veidojusies Jūrmalā

Daudze aicināja Krievijas pusi uz ciešāku sadarbību tranzītā un loģistikā. Pēc viņa domām, nepieciešams mazināt šķēršļus tirdzniecībā – jomās, kurās abām valstīm ir labi uzņēmēju kontakti un veidojusies plaša sadarbības pieredze.

Savukārt Lukjanovs norādīja, ka šoziem Krievija aktīvi izmanto neaizsalstošo Latvijas ostu pakalpojumus, un pauda gatavību apmeklēt transporta infrastruktūras objektus arī ārpus Rīgas. Daudze uzsvēra, ka jaunas sadarbības iespējas var pavērt arī Ķīnas kravu pārvadājumi.

Daudze paskaidroja, ka iespējas uzlabot divpusējo tirdzniecību jāmeklē Latvijas pārtikas, tai skaitā zivsaimniecības, produkcijas eksporta sfērā. Saeimas priekšsēdētāja biedrs informēja, ka Latvijas puse sagaida Krievijas Veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta noteikto importa ierobežojumu atcelšanu Latvijas produkcijai.

Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas sēde, kurā tiks izskatīti nozīmīgi jautājumi, ieplānota šī gada maijā.

Ziņu lente
0