Lietuvas GKS virsnieks atvaļināts par helikopteru remontu Krievijā

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasHelikopters Mi-8. Foto no arhīva
Helikopters Mi-8. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas Aizsardzības ministrija uzskata, ka GKS pulkvedis, kurš nolēmis izremontēt padomju laikos ražotos helikopterus Krievijā, pārkāpis Lietuvas armijas disciplināros noteikumus.

RĪGA, 11. februāris — Sputnik. Lietuvas Gaisa kara spēku pulkvedis Audronis Navickas atvaļināts rezervē par to, ka plānojis salabot kara helikopterus Mi-8T Krievijā, informē Sputnik Lietuva.

Lietuvas Aizsardzības ministrijas rīcībā esošā informācija liecina, ka 2016. gada oktobrī parakstīti divi līgumi, kas paredz PSRS laikā ražotu helikopteru Mi-8T remonta pakalpojumu sniegšanu, ar Lietuvas uzņēmumu Helisota pēc uzņēmuma uzvaras konkursā. Līgumā norādīts, ka piegādātājs devis iespēju veikt remonta darbus Krievijas kompānijai. Pēc informācijas noskaidrošanas līgums ar Helisota tika apturēts.

Президент Германии Йоахим Гаук - Sputnik Latvija
Vācijas prezidents aicinājis ES valstis cīnīties ar "dezinformāciju" no Krievijas

Lietuvas Aizsardzības ministrijas pagaidu inspekcija noskaidroja, ka "pieņemot lēmumu remontēt kara helikopterus Mi-8 Krievijā, GKS pulkvedis Navickas, iespējams, pārkāpis Lietuvas armijas disciplināros noteikumus."

Lietuvas aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis parakstījis divus rīkojumus: par pulkveža Navicka atbrīvošanu no amata un atvaļināšanu rezervē.

Lietuvas armija izmanto helikopterus Mi-8T meklējumiem, glābšanas un transporta darbiem. 2014. gadā Lietuvas armija iegādājās trīs jaunus helikopterus AS365 Dauphin Francijas un Vācijas uzņēmumā Eurocopter, taču šie helikopteri glābšanas un meklēšanas funkcijas var pildīt tikai daļēji, tāpēc tika pieņemts lēmums izremontēt divus helikopterus Mi-8T.

Aizsardzības ministrija atgādinājusi, ka jaunu universālo helikopteru iegāde ieplānota 2020. gadā.

Ziņu lente
0