Skolēnus izglītos par pareizu rīcību ārkārtas situācijās

© Sputnik / Sergey MelkonovШкола №86 в Риге
Школа №86 в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ik gadu 11. februārī visā Eiropas Savienībā atzīmē vienotā ārkārtas palīdzības izsaukumu tālruņa 112 dienu, kurā tiek organizētas vairākas informatīvās kampaņas.

RĪGA, 10. februāris – Sputnik. Atzīmējot vienotā ārkārtas palīdzības izsaukumu tālruņa 112 dienu, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonas izglītos vairākus tūkstošus 7.-9. klašu skolēnus par pareizu rīcību ārkārtas situācijās, aģentūru LETA informēja VUGD.

Школьный класс - Sputnik Latvija
Pašvaldības pazaudējušas pusotru tūkstoti skolēnu

Ik gadu 11. februārī visā Eiropas Savienībā (ES) atzīmē vienotā ārkārtas palīdzības izsaukumu tālruņa 112 dienu, kurā tiek organizētas vairākas informatīvās kampaņas, lai veicinātu sabiedrības informētību par 112 numuru, uz kuru zvanot iespējams saņemt operatīvo dienestu palīdzību visās ES valstīs. 

Šoreiz atzīmējot 112 dienu VUGD amatpersonas izglītos vairākus tūkstošus 7.-9. klašu skolēnus par pareizu rīcību ārkārtas situācijās, īpaši uzsverot to, kuros gadījumos ir jāzvana uz tālruņa numuru 112 un par sarunu kultūru zvanot uz 112.

Līdztekus jauniešiem tiks atgādināts par to, cik svarīgi ir nekavējoties paziņot par negadījumu, zvanot uz 112, nevis sākotnēji to nofotografēt. Tāpat daudzās Latvijas skolās izvietos informatīvos plakātus, kā arī informatīvie materiāli un videoklipi par tālruņa numuru 112 tiks izvietoti Rīgas lidostā un Rīgas sabiedriskajā transportā.

Работа магазина по продаже оружия - Sputnik Latvija
Latvijas skolēniem ieteikts ņemt rokās ieročus

Arī šogad VUGD pateiksies tiem centrālajiem un reģionālajiem plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kuri aizvadītajā gadā regulāri atspoguļoja dienesta darbu, popularizēja tālruņa numuru 112 un izglītoja iedzīvotājus par drošības jautājumiem. Ar VUGD Goda rakstu tiks apbalvoti un saņems drošu dāvanu — dūmu detektoru, vairāki plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Latvijā vienotais ārkārtas notikumu numurs 112 darbojas jau 20 gadus. Piezvanot uz 112, persona var sazināties glābšanas dienestiem – Valsts policiju, VUGD, Neatliekamo medicīnisko palīdzību, kā arī Gāzes dienestu. Šobrīd Latvijā ik dienu strādā 20 dispečeri, kuri vidēji diennaktī saņem 3500 zvanus ar lūgumiem palīdzēt. 2016. gadā kopumā saņemti vairāk nekā 1 294 000 zvani.

Ziņu lente
0