Martā atkal pieaugs maksa par apkuri Rīgā

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийРижская ТЭЦ 2
Рижская ТЭЦ 2 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nākammēnes rīdziniekiem pieaugs maksa par apkuri, taču tā joprojām būs zemāka nekā tarifi citās lielākajās pilsētās Latvijā.

RĪGA, 10. februāris – Sputnik. Pašvaldības AS "Rīgas siltums" siltumenerģijas tarifs, palielinoties dabasgāzes tirdzniecības cenai, martā pieaugs līdz 49,05 eiro par megavatstundu (MWh), aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Jana Roze.

Kaķis uz radiatora. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ziemā par apkuri rīdziniekiem būs jāmaksā vairāk

Siltumenerģijas tarifs no šī gada 1. februāra ir tāds pats kā pērnā gada februārī un būs 45,33 eiro par MWh bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Martā un aprīlī, balstoties uz AS "Latvijas Gāze" šī gada 9. februārī publicēto paziņojumu oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", dabasgāzes tirdzniecības cena pieaugs. Tādējādi siltumenerģijas tarifs, kas ir atkarīgs no dabasgāzes tirdzniecības cenas, pieaugs. 

Martā sagaidāmais siltumenerģijas tarifs varētu būt 49,05 eiro par MWh bez PVN, bet aprīlī – 48,11 eiro par MWh bez PVN.

Šonedēļ uzsākta jaunas katlumājas celtniecība Rencēnu ielā 16, Rīgā. Kurināšanai tajā tiks izmantotas koka skaidas. Katlumāja izmaksās 16,5 miljonus eiro, taču rezultātā apkures tarifs galvaspilsētā, iespējams, samazināsies par 2-3%.

Города мира. Киев - Sputnik Latvija
Jo vairāk Ukrainā tuvojas ziema, jo lielāks kļūst valsts ienaidnieku skaits

Degvielai jaunajā katlumājā tiks izmantotas koka skaidas, ko iespējams ražot Latvijā. Rezultātā mazināsies atkarība no importa kurināmā, un līdzekļi par iepirkto kurināmo paliks Latvijā, pastāstīja AS "Rīgas siltums" padomes priekšsēdētājs, Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

Tiesa, Ventspilī, kur gandrīz 90% siltumenerģijas tiek ražoti uz skaidu kurināmā bāzes, apkures tarifs ir augstākais Latvijā. Martā tas sasniegs 54,9 eiro par megavatstundu. Taču nesen "Ventspils siltums" izdevumā "Ventas Balss" paskaidroja, ka tas saistīts ar pašreizējām zemajām dabasgāzes cenām. 2014. gadā, kad gāzes cenas pieauga, tarifi Ventspilī bija zemāki nekā citās lielajās pilsētās Latvijā.

Ziņu lente
0