Kūrorta zonām Taizemē tuvojas "atkritumu sala"

© Foto : pixabay.com / byrevПластиковые бутылки и другой мусор плавает в воде
Пластиковые бутылки и другой мусор плавает в воде - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmo reizi "atkritumu sala" novērota pirms nedēļas: zvejnieku kuģa kapteinis to nofotografēja pie Čhumphonas provinces krastiem.

RĪGA, 10. februāris – Sputnik. Zvejnieki pie Taizemes krastiem nejauši ieraudzījuši "atkritumu salu" – aptuveni 10 kilometrus garu sadzīves atkritumu sakopojumu, kas atrodas aptuveni sešarpus kilometru attālumā no daiveru vidū populārās Talu salas, netālu no Pračuapkhīrīkhanas provinces kūrorta zonām, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Taizemes Jūras kara spēku Pirmā apgabala komandiera viceadmirāļa Surasaka Methajapha ziņojumu.

Pirmo reizi "atkritumu sala" novērota pirms nedēļas: zvejnieku kuģa kapteinis to nofotografēja pie Čhumphonas provinces krastiem, daudz tālāk uz dienvidiem no "salas" pašreizējās atrašanās vietas.

Taizemes mediji informē par to, ka "atkritumu sala" pakāpeniski tuvojas Talu salai, kā arī Huahina un Čaama kūrostiem, kad valsts Jūras kara spēki veica objekta izlūkošanu no gaisa.

Avīze Bangkok Post informē, ka lielāko daļu atkritumu "peldošajā izgāztuvē" veido plastmasas maisiņi un citi no plastmasas ražoti sadzīves atkritumi.

JKS sadarbībā ar jūras policiju un piekrastes provinču administrāciju gatavo operāciju atkritumu savākšanai un iznīcināšanai. "Atkritumu salas" izcelsme vēl nav noskaidrota. Izdevums Bangkok Post norāda, ka tiek veikta izmeklēšana.

Taizemē izveidojusies sarežģīta situācija atkritumu utilizācijas jomā, it īpaši valsts kūrorta zonās. Eksperti izskata, ka atkritumi, kas sakrājušies kādā piekrastes rajonā Taizemes dienvidos, iespējams aizskaloti jūrā spēcīgajos plūdos šī gada janvārī, vēsta preses izdevums.

Ziņu lente
0