Kazahstānā norit tikšanās jautājumā par Sīrijas konflikta noregulēšanu

© REUTERS/Mukhtar KholdorbekovKazahstānā norit tikšanās jautājumā par Sīrijas konflikta noregulēšanu. Foto no arhīva
Kazahstānā norit tikšanās jautājumā par Sīrijas konflikta noregulēšanu. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kazahstānas galvaspilsētā Astanā norit Krievijas, Turcijas un Irānas operatīvās grupas sēde jautājumā par pamiera kontroli Sīrijā.

RĪGA, 6. februāris — Sputnik. Kazahstānas galvaspilsētā Astanā norit Krievijas, Turcijas un Irānas operatīvās grupas sēde jautājumā par pamiera kontroli Sīrijā, kurā piedalās arī eksperti no ANO un Jordānijas, vēsta RIA Novosti.

Krievijas bumbvedēju uzbrukums kaujinieku noliktavām Sīrijā - Sputnik Latvija
Video
Krievijas bumbvedēju uzbrukums kaujinieku noliktavām Sīrijā

23. un 24. janvārī Astanā garantu valstis (Krievija, Irāna un Turcija) vienojās par trīspusēju mehānismu apšaudes pārtraukšanas režīma kontrolei Sīrijā. Mehānisma nianses un tā īstenošanu plānots apspriest operatīvās grupas sēdē šodien.

Iepriekš Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka šādas tikšanās Astanā notiks regulāri.

Aģentūra RIA Novosti informē, ka apspriedē piedalās eksperti no Krievijas, Turcijas, Irānas un ANO, kā arī Jordānijas. Informēts avots atzīmēja, ka sēdes dalībnieki plāno apspriest karadarbības pārtraukšanas režīma ievērošanu, izstrādāt pasākumus, kas ļaus kontrolēt situāciju un nepieļaut pamiera pārkāpšanu. Sēdē tiks skarti arī jautājumi, kas saistīti ar humāno atbalstu un uzticības palielināšanu Sīrijas valdības un opozīcijas starpā.

Ziņu lente
0