Politika

Kučinskis: Latvija vērīgi seko procesiem ASV pēc Trampa ievēlēšanas

© Foto : Reinis Inkēns, Saeimas KancelejaMaltā Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis
Maltā Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija ļoti vērīgi seko procesiem ASV pēs Donalda Trampa ievēlēšanas, pavēstīja premjerministrs Māris Kučinskis Eiropadomes neformālajā samitā Maltā.

RĪGA, 5. februāris — Sputnik. Eiropadomes neformālajā samitā Maltā Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis aicināja Eiropas Savienības valstis būt vienotas gan sarunās par Lielbritānijas izstāšanos no ES, gan arī attiecībās ar ASV.

Samitā ES līderi samitā diskutēja par savienības nākotni pēc Lielbritānijas izstāšanās no tās, kā arī turpmākajām attiecībām ar ASV, aģentūru LETA informēja Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars.

"Nenoliedzami, ka mēs pašlaik ļoti uzmanīgi vērojam tos procesus, kas norisinās ASV pēc Donalda Trampa kļūšanas par šīs valsts prezidentu. Ir skaidrs, ka mums ir jāmeklē kopējās saskarsmes punkti, jomas, kurās sadarbība ir gan ES, gan ASV interesēs," — sacīja Kučinskis.

Latvijas interesēs ir sadarbība ar ASV drošības jomā NATO un vienlaikus ir skaidrs, ka Eiropas valstīm jāpilda savas saistības pret NATO, norāda premjers. Latvija ir apņēmusies atvēlēt aizsardzībai 2% no iekšzemes kopprodukta, sākot ar 2018. gadu, atgādināja valdības vadītājs.

EP deputāti Toma, Mamikins, Ždanoka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Prezidents un premjers nosoda atsevišķu no Latvijas ievēlēto EP deputātu rīcību

Ministru prezidents pauda gandarījumu, ka Lielbritānijas vēlētāju lēmums par šīs valsts izstāšanos no ES pārējās ES valstis ir nevis sašķēlis, bet gan vienojis, un šobrīd nav runas par to, ka kāda valsts vai valstu grupa varētu atsevišķi risināt sarunas par turpmāko sadarbību ar Lielbritāniju. Vienlaikus Latvija turpina uzstāt uz to savu pilsoņu tiesību ievērošanu, kuri šobrīd dzīvo un strādā Lielbritānijā, norāda politiķis.

Kučinskis skaidro, ka Latvija atbalsta viedokli, ka ES jāatgūst konkurētspēja, vairojot iedzīvotāju labklājību — tas ļautu mazināt ES vērojamo populisma vilni un retoriku par globalizācijas ieguvējiem un zaudētājiem.

Paredzēts, ka samitā Romā, kas notiks 25. martā, diskusijas par ES nākotni turpināsies.

 

Ziņu lente
0