Lietuviešu jaunieši uzņem pašiņus nacistu upuru bojāejas vietā

© Foto : facebook.com / IX FortasKauņas muzeja Devītā forta memoriāls
Kauņas muzeja Devītā forta memoriāls - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā 50 tūkstošus cilvēku nacisti nobendēja Devītajā fortā Kauņā. Tagad daži apmeklētāji uzņem pašiņus, nedomājot par šajā piemiņas vietā notikušo traģēdiju.

RĪGA, 1. februāris — Sputnik. Instagram un pašiņi jau sen ir kļuvuši par mūsu dzīves elementiem, taču dažkārt uzņemto fotogrāfiju vieta un konteksts liek apšaubīt to autoru veselo saprātu, raksta Sputnik Lietuva.

Kauņas un citu Lietuvas pilsētu iedzīvotāji regulāri apmeklē plaši pazīstamo IX fortu, kas nacistiskās Vācijas laikos kļuva par masveida slepkavību vietu.

Tā ir vieta, kur var iepazīties ar Lietuvas vēsturi un godāt fašistu nomocīto cilvēku piemiņu. Tomēr dažiem muzeja apmeklētājiem izdodas ignorēt šīs vietas traģēdiju un sāpes. Daži lietuvieši, lielākoties jaunieši, šeit ierodas, lai uzņemtu nepiespiestas un jautras fotogrāfijas, ko pēc tam publicēt sociālajos tīklos.

The most interesting day of my laif, so far 😆😇🐍. #split #sky #girl #likes

Фото опубликовано Gabriele Dirmantaite (@saulyteeea) Июн 7 2016 в 12:18 PDT

Saturday with uncle Jack;)

Фото опубликовано Tomas Docka (@superturbohero) Апр 11 2015 в 1:42 PDT

 

Lietuvas pilsoņu pusē nostājās Viļņas mērs Remiģijs Šimašis. Savā lapā Facebook viņš raksta, ka "domājams, lielākā daļa šo cilvēku nav gribējuši neko sliktu… Mācīsimies vēsturi un atcerēsimies."

No 1941. gada jūnija līdz 1944. gada vasarai nacisti Devītajā fortā nogalināja vairāk nekā 50 tūkstošus cilvēku. Lielākoties tie bija ebreji no Kauņas un Vācijas. 1958. gadā IX fortā tika izveidots genocīda upuru piemiņai, Kauņas un IX forta vēsturei veltīts muzejs.

1984. gadā šeit pacēlās 32 metrus augsts monuments, veltīts fašisma upuru piemiņai.

Ziņu lente
0