Policija nav atradusi bijušās "Liepājas metalurga" vadības vainas pierādījumus

© Riga Secondary School No 6 / Liepājas metalurgsЛиепайский металлург цех металлопроката
Лиепайский металлург цех металлопроката - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde neguva pierādījumus, ka "Liepājas metalurga" bijušās amatpersonas būtu pretlikumīgi piesavinājušās līdzekļus vai ļaunprātīgi izmantojušas savas amatpersonu pilnvaras.

RĪGA, 30. janvāris – Sputnik. Pagājušā gada nogalē Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) izbeidza kriminālprocesu pret bijušajām AS "Liepājas metalurgs" amatpersonām, aģentūrai LETA paskaidroja VP pārstāvis Dairis Anučins

Ukrainas konstitūcija - Sputnik Latvija
Par sadarbību ar Krimu Ukrainā arestēts "Liepājas metalurga" līdzīpašnieks.

"Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde pārbaudīja apstākļus saistībā ar iespējamo naudas piesavināšanos un pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu no bijušo "Liepājas metalurga" amatpersonu puses," – pastāstīja Anučins. 

Viņš norādīja, ka kriminālprocesā ticis analizēts ļoti liels dokumentu apjoms, sūtīti daudzkārtēji tiesiskās palīdzības lūgumi uz ārvalstīm, kā arī veiktas vairākas kratīšanas.

Neskatoties uz to, ENAP tomēr neguva pierādījumus, ka "Liepājas metalurga" bijušās amatpersonas būtu pretlikumīgi piesavinājušās līdzekļus vai ļaunprātīgi izmantojušas savas amatpersonu pilnvaras, uzsvēra Anučins.

Kādreizējais uzņēmuma akcionārs Sergejs Zaharjins, kura vārds arī figurēja procesā, aģentūrai LETA norādīja, ka "ar nožēlu ir jāsecina, ka par nodokļu maksātāju naudu tika iniciēta vērienīga, darbietilpīga un resursu ietilpīga izmeklēšana, kas jau sākotnēji bija nolemta iepriekš minētajam iznākumam".

Промышленно-металлургический холдинг - Sputnik Latvija
Kučinskis: valsts neglābs Liepājas Metalurgu

Spriedums ir stājies spēkā un nav pārsūdzēts.

Nonākot finanšu grūtībās, "Liepājas metalurgs" jau 2013. gada pavasarī pārtrauca ražošanu. Vēlāk uzņēmums tika pasludināts par maksātnespējīgu un 2014. gadā tika pārdots Ukrainas investoriem, kas uzņēmumu pārdēvēja par "KVV Liepājas metalurgs" un atsāka darbību 2015. gadā.

2016. gada 16. septembrī Liepājas tiesa atzina "KVV Liepājas metalurgu" par maksātnespējīgu.

Ziņu lente
0