Jelgavas novadā sporta cienītāji varēs sportot par brīvu

© Hector LazoJelgavas novadā sporta cienītāji varēs sportot par brīvu
Jelgavas novadā sporta cienītāji varēs sportot par brīvu - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trenažierus plānots piemērot dažāda vecuma grupām. Aprīkojums būs brīvi pieejams, un to varēs izmantot ikviens, kas vēlas nodarboties ar sportiskām aktivitātēm un ir veselīga dzīvesveida piekritējs.

RĪGA, 29. janvāris — Sputnik. Jelgavas novada pašvaldība, piesaistot Eiropas Lauksaimniecības Fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansējumu, šogad par 32 358 eiro plāno uzstādīt 29 brīvdabas trenažierus piecos novada pagastos, informē aģentūra LETA, atsaucoties uz Jelgavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāju Daci Kaņeponi.

Ieguldot pašvaldības budžeta finanses 3235 eiro apmērā un piesaistot ELFLA projekta līdzekļus 29 123 eiro apmērā, šogad āra trenažierus uzstādīs Kalnciema, Lielplatones, Sesavas, Jaunsvirlaukas un Līvbērzes pagastos.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Valsts prezidents izsludinājis likumu par 2017. gada valsts budžetu
Trīs trenažieri būs Lielplatones pagastā pie Dienas centra "Birztaliņas", pieci Jaunsvirlaukas pagasta Staļģenē, tikpat Kalnciema pagasta Kalnciemkrastā un trīs — Sesavas pagasta Bērvircavas parkā. Aktīvās atpūtas zonas labiekārtošana un brīvdabas āra trenažieru uzstādīšana paredzēta arī Līvbērzes pagastā, kopā iedzīvotājiem nodrošinot 13 dažādus trenažierus trīs pagasta vietās — Līvbērzes ciemā laukumā pie skolas, pie doktorāta un Vārpas ciemā pie Dienas centra "Vārpa".

Iecerēts uzstādīt dažādus trenažierus, lai tie varētu nodarbināt pēc iespējas dažādākas muskuļu grupas, piemēram, kombinētais brīvdabas trenažieris roku un krūšu muskulatūrai, kombinētais trenažieris gurniem, velotrenažieris.

"Gatavojot projektu pieteikumus, radās pārliecība, ka iedzīvotājiem uzlabojumi būs noderīgi un tiks pozitīvi novērtēti, tāpēc arī turpinām iesākto," stāsta sociālo, jaunatnes un nodarbinātības lietu projektu vadītāja Inese Skromane, atsaucoties jau uz iepriekš veiktajiem infrastruktūras uzlabošanas darbiem, piemēram, Valgundes pagastā, kur Kalnciema vidusskolas skolēniem tika uzstādīti vairāki āra trenažieri, kas ļoti veiksmīgi kalpo ne tikai sporta stundās, bet arī starpbrīžos.

Ziņu lente
0