Politika

Šteinmeiers pārmetis Rietumiem "nekompetenci"

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasAizejošais Vācijas Ārlietu ministrijas vadītājs Franks Valters Šteinmeiers
Aizejošais Vācijas Ārlietu ministrijas vadītājs Franks Valters Šteinmeiers - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja Rietumi reālistiskāk novērtētu situāciju un nepieprasītu tūlītēju Asada gāšanu, jau pirmās tikšanās veicinātu konflikta noregulēšanu.

RĪGA, 28. janvāris — Sputnik. Aizejošais Vācijas Ārlietu ministrijas vadītājs Franks Valters Šteinmeiers apšaubījis, vai Rietumu stratēģija attiecībā uz Sīrijas konfliktu ir pareiza, raksta RIA Novosti. Par to viņš pastāstīja intervijā Süddeutsche Zeitung.

"Šī kara vēsture ir neizmantotu iespēju hronika un sabiedroto nekompetences pierādījums," — viņš paudis intervijā.

Штайнмайер призвал преодолеть сложности в отношениях с Россией - Sputnik Latvija
Politika
Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers atkāpies no amata
Šteinmeiers norādīja, ka, neskatoties uz to, ka viņš nejūt personiskās simpātijas pret Sīrijas valdību, viņš vienmēr uzskatījis par nepieciešamu meklēt sadarbības iespējas starp prezidentu Bašaru Asadu un Rietumiem.

Tomēr aizejošais ministrs atzīmējis, ka, Vašingtona un Parīze ar asu kritiku atbildējušas uz visiem viņa ierosinājumiem un pārvērtušas Sīriju par "iedomātu ļaunuma asu." Ja Rietumi reālistiskāk novērtētu situāciju un nepieprasītu tūlītēju Asada gāšanu, jau pirmās tikšanās veicinātu konflikta noregulēšanu, noslēdza Šteinmeiers.

Piektdien Vācijas prezidents Joahims Gauks atbrīvoja Šteinmeieru no ārlietu ministra amata. Par jauno ĀM vadītāju kļuvis Sociāldemokrātiskās partijas priekšsēdētājs, bijušais ekonomikas ministrs Zigmārs Gabriēls. Jau ziņots, ka valdošā koalīcija izvirzījusi Šteinmeieru par Vācijas prezidenta amata kandidātu.

Vēlēšanas notiks 12. februārī.

Ziņu lente
0