Lietuvā šonedēļ ieradīsies pirmie daudznacionālā bataljona karavīri no Beļģijas

© Sputnik / Сергей МелконовNATO
NATO - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Beļģijas karavīri būs bāzēti Ruklā Lietuvas centrālajā daļā un piedalīsies kopīgās lauka mācībās ar Vācijas, Nīderlandes un Norvēģijas karavīriem.

RĪGA, 24. janvāris — Sputnik. Ar prāmi Klaipēdas ostā šonedēļ Lietuvā ieradīsies Beļģijas Bruņoto spēku karavīri, paziņoja LETA, atsaucoties uz Lietuvas Aizsardzības ministrijas sniegto informāciju.

"Vairāk nekā 100 (Beļģijas — red.) karavīru ar savu bruņojumu un apmēram 50 transportlīdzekļiem ir loģistikas grupa, kas īstenos sagatavošanos pārējā NATO bataljona izvietošanai Lietuvā šogad," — norādīja ministrijā.

Grupu pamatā veido Beļģijas armijas 18. un 29. Loģistikas bataljona karavīri.

Beļģijas karavīri būs bāzēti Ruklā, kas atrodas Lietuvas centrālajā daļā, un viņi dažādos Lietuvas Bruņoto spēku mācību poligonos piedalīsies kopīgās lauka mācībās ar Vācijas, Nīderlandes un Norvēģijas karavīriem.

Jau vēstīts, ka Lietuvā pirmie daudznacionālā bataljona karavīri ieradīsies janvāra beigās, bet pēdējie bataljona karavīri Lietuvā ieradīsies jūnijā. Kopumā Lietuvā tiks izvietots sabiedroto spēku bataljons 1200 karavīru sastāvā. Puse šo karavīru būs no Vācijas, kas vadīs vienību.

Raķešu kompleksu Iskander-М . Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lavrovs informē par to, kāpēc "Iskanderi" dislocēti Kaļiņingradas apgabalā

Jūlijā NATO samitā Varšavā tika pieņemts lēmums par četru daudznacionālo bataljonu izvietošanu Baltijas valstīs un Polijā, kas tiks veikta 2017. gadā ar mērķi "apturēt" Krieviju. Tolaik Krievijas pastāvīgais pārstāvis NATO Aleksandrs Gruško atzīmēja, ka šī lēmuma rezultātā Austrumeiropas valstis kļūst par militāru pasākumu placdarmu.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs iepriekš paudis uzskatu, ka ASV un NATO apzināti pastiprina spriedzi attiecībās ar Maskavu, aizbildinoties ar mītiskajiem draudiem no Austrumiem. Pie tam diplomāts atzīmēja, ka Krievija ir gatava dialogam ar aliansi, taču attiecībām ar to ir jābūt līdztiesīgām.

Savu rīcību Ziemeļatlantijas alianse skaidro ar draudiem no Krievijas puses. Maskava jau vairākkārt ir uzsvērusi, ka Krievijas puse nav ieinteresēta spriedzes eskalācijā nedz Baltijas reģionā, nedz kur citur, tomēr gatava adekvāti reaģēt uz draudiem pie Krievijas robežas.

Ziņu lente
0