Ungāriju apmeklēs Krievijas prezidents

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ungārijas valdība informē par Krievijas prezidenta Vladimira Putina vizīti Budapeštā, kas ieplānota 2. februārī.

RĪGA, 22. janvāris — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins 2. februārī dosies oficiālā vizītē uz Budapeštu, informē Sputnik Igaunija, atsaucoties uz Ungārijas valdības preses relīzi.

Eiropā pastiprināti kritizētais Ungārijas premjerministrs Viktors Orbans iepriekš paziņoja, ka vēlas uzlabot attiecības ar Krieviju. Daudzi ES politiķi izsaka pārmetumus par šo viedokli, kā arī kritizē Orbana atklāti pausto atbalstu vairākiem ASV prezidenta Donalda Trampa paziņojumiem.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Putins: Trampu kompromitējošās informācijas pasūtītāji ir sliktāki par prostitūtām

Ungārijas premjerministra administrācijas vadītājs Janošs Lazars paziņoja žurnālistiem, ka Orbans vēlas apspriest ar Krievijas prezidentu "pašreizējos sociāli politiskos un ekonomiskos jautājumus." Pēc viņa vārdiem, 2017. gads būs ļoti svarīgs ārpolitikā ne tikai ASV prezidenta maiņas un Brexit dēļ, bet arī tādēļ, ka daudzpusējo sadarbību nomainīs divpusējā sadarbība.

Vladimira Putina preses dienesta vadītājs Dmitrijs Peskovs vēl nav apstiprinājis ungāru nosaukto Krievijas prezidenta vizītes datumu, taču atzīmēja, ka Putina apmeklējums ieplānots februārī. Tā būs darba vizīte, kurā lielākā uzmanība tiks pievērsta enerģētikas jautājumiem, norādīja Peskovs.

Krievijas prezidents tikās ar Viktoru Orbanu Budapeštā 2015. gadā — tā bija viņa pirmā vizīte Eiropā pēc notikumiem Ukrainā. Viktors Orbans apmeklēja Maskavu aizvadītajā gadā.

Ziņu lente
0