Mediji informē: pirmos rīkojumus Tramps parakstīs jau inaugurācijas dienā

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasИзбранный президент США Дональд Трамп
Избранный президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV jaunievēlētais prezidents Donalds Tramps plāno parakstīt pirmos rīkojumus inaugurācijas dienā.

RĪGA, 20. janvāris — Sputnik. Donalds Tramps, ASV jaunievēlētais prezidents, pirmos rīkojumus parakstīs jau inaugurācijas dienā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūras Reuters sniegto informāciju.

Барак Обама - Sputnik Latvija
Politika
CNN stāsta, kas nāks pie varas, ja inaugurācijas ceremoniju ASV pārtrauks uzbrukums

ASV 45. prezidenta Donalda Trampa inaugurācijas oficiālā ceremonija notiks Vašingtonā 20. janvārī. Jaunievēlētais prezidents ar dzīvesbiedri Melāniju ieradušies Sentendrjūsas kara aviobāzē, pirmo reizi lidojumam izmantojot prezidenta lidmašīnu. Trampa preses sekretārs Šons Speisers paziņoja, ka savā inaugurācijas uzrunā jaunievēlētais prezidents paudīs "ļoti personīgu uzskatu" par ASV.

ASV jaunievēlētā prezidenta pagaidu komandas darbinieks paskaidroja, ka Trampam izraudzīti jau aptuveni 200 iespējamie rīkojumi, ko viņš varētu parakstīt. To vidū jaunais prezidents izraudzīsies nozīmīgākos. informācijas avots paziņoja, ka Tramps plāno spert pirmos soļus sienas būvdarbiem uz Meksikas robežas un imigrācijas ierobežošanai. Jaunievēlētais prezidents plāno atcelt arī vairākus Baraka Obamas rīkojumus.

Sestdien Tramps iecerējis apmeklēt CIP galveno mītni – šīs organizācijas darbu viņš vairākkārt kritizējis vēlēšanu kampaņas gaitā.

Американский предприниматель и филантроп Джордж Сорос - Sputnik Latvija
Džordžs Soross saskatījis Trampā diktatora tieksmes

Inaugurācijas dienu ASV jaunievēlētais prezidents un viceprezidents, kā arī viņu ģimeņu locekļi sāks ar lūgšanu sv. Jāņa baznīcā iepretī Baltajam namam, kurā tradicionāli tiek noturēti šādi dievkalpojumi.

Prezidenta zvēresta ceremonija sāksies pl. 11 no rīta pēc Vašingtonas laika. Tās noslēgumā paredzēta prezidenta uzruna par godu inaugurācijai. Pl. 13 sāksies svinīgās pusdienas, kurās piedalīsies Kongresa locekļi, pl. 15 ieplānota inaugurācijas parāde, bet pl. 19 – Brīvības balle Vašingtonas izstāžu centrā.

Vakar telekanālā CNN bija redzams sižets, kura autors sīki izskatīja atentāta scenāriju inaugurācijas ceremonijas laikā.

Ziņu lente
0