Spānijas varas iestādes informē par Krievijas pilsoņa aizturēšanas iemesliem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
31 gadu vecais programmētājs no Krievijas tiek turēts aizdomās par krāpšanos kibertelpā.

RĪGA, 20. janvāris – Sputnik. Krievijas pilsonis Staņislavs Lisovs, kurš aizturēts Spānijā pēc FIB prasības, tiek turēts aizdomās par krāpšanos kibertelpā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Spānijas Nacionālās tiesas pārstāvi.

"Viņš tiek turēts aizdomās par noziedzīgu sazvērestību ar elektroniskas krāpšanās darbību mērķi un par krāpniecību ar datoru palīdzību," – informēja Nacionālās tiesas pārstāvis.

Jautājums par Krievijas pilsoņa ekstradīciju jālemj tiesai. Spānija informē, ka šis process varētu ilgt vairākas nedēļas.

Spānijas plašsaziņas līdzekļi informē, ka Lisovs aizturēts bez tiesībām tikt atbrīvotam pret ķīlu.

Spānija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Spānijā pēc FIB pieprasījuma aizturēts programmētājs no Krievijas

Iepriekš Civilā gvarde apstiprināja, ka Krievijas pilsonis Staņislavs Lisovs aizturēts Barselonas lidostā pēc ASV pieprasījuma, kas tur viņu aizdomās par krāpšanos, taču lietu par viņa ekstradīciju izskata Nacionālā tiesa. Netiek precizēts, par kādu tieši krāpniecību ir runa.

Krievijas pilsoņa dzīvesbiedre Darja Lisova pastāstīja RT, ka viņas vīrs ir programmētājs un nodarbojas ar tīmekļa vietņu izstrādi un atbalstu. Spānijā viņi pavadījuši atvaļinājumu. Staņislavs aizturēts Barselonas lidostā, kur viņi ieradās, lai atdotu iznomāto mašīnu pirms doties uz Lionu.

Krievijas Federācijas vēstniecība Madridē cieši sazinās ar Spānijas tiesībsargājošajām iestādēm jautājumā par Krievijas pilsoņa Staņislava Lisova aizturēšanu Barselonā. Krievijas diplomāti nosūtījuši pieprasījumu kompetentām iestādēm Spānijā ar lūgumu informēt par aizturēšanas iemesliem un niansēm. Iepriekš Maskava informēja, ka ASV varas iestādes "vajā" Krievijas pilsoņus visā pasaulē, neskatoties uz dažādiem starptautiskajiem līgumiem.

Ziņu lente
0