Eiropas komisija neapmaksās nožogojumu uz Lietuvas un Krievijas robežas

CC BY-SA 2.0 / Joshua Davis / PrisonEiropas komisija neapmaksās nožogojumu. Foto no arhīva
Eiropas komisija neapmaksās nožogojumu. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas komisija nefinansē nožogojumu būvdarbus, pastāstīja ES migrācijas un iekšlietu pārstāve Tove Ernsta.

RĪGA, 19. janvāris — Sputnik. Eiropas komisija nenodrošinās finansējumu nožogojuma būvdarbiem, ko Lietuva plāno celt uz robežas ar Kaļiņingradas apgabalu, pastāstīja ES migrācijas un iekšlietu pārstāve Tove Ernsta.

"Lietuvas un Kaļiņingradas apgabala robeža ir Šengenas zonas robeža, un Lietuva atbild par robežas labiekārtošanu un tam nepieciešamo līdzekļu piešķiršanu," — Ernstas teikto citēja aģentūra RIA Novosti.

Viņa uzsvēra, ka ES atbalsta robežu labiekārtošanu robežkontroles un iekārtošanas pasākumu ietvaros, kas nepieciešami ārējo robežu iekārtošanai. "Taču mēs nefinansējam nožogojumus," — paziņoja Ernsta.

Lietuvas budžetā nožogojuma būvdarbiem gar Kaļiņingradas apgabala robežu atvēlēti 3,6 miljoni eiro. Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis uzkata, ka šis pasākums ļaus stiprināt valsts ekonomisko drošību.

Žogs tiks celts gar sauszemes robežu posmā no Vištīša ezera, kur satiekas Polijas, Lietuvas un Krievijas robežas, līdz Nemunai.

Kaļiņingradas apgabals ir gatavs palīdzēt Lietuvai ar ķieģeļiem nožogojuma celšanai - Sputnik Latvija
Kaļiņingradas apgabals ir gatavs palīdzēt Lietuvai ar ķieģeļiem nožogojuma celšanai

Atsaucoties uz Lietuvas iekšlietu ministra Eimuta Misjūna paziņojumu par nodomu celt žogu uz Krievijas robežas, Kaļiņingrads apgabala gubernatora vietas izpildītājs Antons Aļihanovs pavēstīja, ka apgabals ir gatavs piegādāt Lietuvai būvmateriālus.

Savulaik līdzīgu Eiropas komisijas pārstāvja atbildi saņēma arī Latvija.

Iepriekš Sputnik Latvija informēja, ka Eiropas komisijas migrācijas un iekšlietu oficiālā pārstāve Nataša Berto paskaidrojusi, ka Eiropas Savienība nav informēta par nožogojuma celtniecību uz Latvijas un Krievijas robežas, kā arī piebildusi, ka ES žogu būvdarbus nefinansē.

Latvija turpina darbu pie nožogojuma, kas būs 92 kilometrus garš un 3 metrus augsts. Tā būvdarbiem plānots iztērēt 17 miljonus eiro. Latvijas un Krievijas robežas kopējais garums ir 296 kilometri.

Ziņu lente
0