Kremlis komentējis ziņas par iespējamo Putina un Trampa tikšanos

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasKremlis. Foto no arhīva
Kremlis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunievēlētā ASV prezidenta pārstāvji un Krievijas vēstniecība Lielbritānijā atspēkoja britu laikraksta ziņojumu.

RĪGA, 16. janvāris-Sputnik. Pārrunas par iespējamu Krievijas prezidenta Vladimira Putina un jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa tikšanos, pagaidām nenotiek, svētdien RIA Novosti paziņojis Krievijas valsts vadītāja preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Pagaidām nekādu sarunu par tikšanos nav," — teica Peskovs.

Iepriekš Lielbritānijas laikraksts Sunday Times paziņojis, ka jaunievēlētais ASV prezidents plānojot doties savā pirmajā vizītē uz Islandi un tikties tur ar Vladimiru Putinu. Par to britu ierēdņus esot informējusi Trampa pārejas komanda. Turklāt Sunday Times paziņojis, ka izdevuma informācijas avoti esot apsprieduši šos plānus Krievijas vēstniecībā Londonā un pastāstīja, ka Maskava plānojot vienoties par samita rīkošanu.

Krievijas vēstniecība Lielbritānijā no savas puses nosauca šos ziņojumus par "muļķībām" un " britu mēģinājumiem kaitēt Donalda Trampa prezidentūrai."

Jaunievēlētā ASV prezidenta pārstāvji arī atspēkoja britu laikraksta ziņojumu, nosaucot to par "simtprocentīgiem meliem".

Pirms 30 gadiem Islandes galvaspilsētā Reikjavīkā notika PSKP CK ģenerālsekretāra Mihaila Gorbačova un ASV prezidenta Ronalda Reigana pārrunas. Šī samita laikā Maskava un Vašingtona spēra nozīmīgu soli par labu aukstā kara pārtraukšanai un lika pamatus stratēģiskā bruņojuma samazināšanai.

Ziņu lente
0