Politika

Tramps vēlas tikties ar Putinu Reikjavikā

© Sputnik / Александр Имедашвили / Pāriet pie mediju bankasМиллиардер Дональд Трамп
Миллиардер Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunievēlētais ASV prezidents un viņa pārejas komanda informējusi britu ierēdņus par to, ka tikšanās ar Putinu Reikjavikā būs Trampa pirmā vizīte ārvalstīs.

RĪGA, 15. janvāris — Sputnik. Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps vēlas tikties ar Krievijas valsts vadītāju Vladimiru Putinu Reikjavikā, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz avīzes Sunday Times sniegto informāciju.

"Donalds Tramps plāno tikties ar Vladimiru Putinu tuvākajās nedēļās pēc stāšanās prezidenta amatā," – ziņo izdevums.

Avīze atzīmē, ka jaunievēlētais ASV prezidents un viņa pārejas komanda informējusi britu ierēdņus par to, ka tikšanās ar Putinu Reikjavikā būs Trampa pirmā vizīte ārvalstīs. 

Iepriekš Tramps intervijā izdevumam Wall Street Journal paziņoja, ka pēc inaugurācijas ir gatavs tikties ar Putinu.

Мария Захарова о перспективах отношений России и США - Sputnik Latvija
Politika
Marija Zaharova: Tramps aizstāvēs savas valsts intereses

Izdevums Sunday Times apliecina, ka tā informācijas avoti, kas apsprieduši šos plānus Krievijas vēstniecībā Londonā, paskaidrojuši, ka Maskava ir gatava piekrist samitam. Šīs informācijas oficiālu apstiprinājumu no Krievijas vēstniecības puses aģentūra RIA Novosti patlaban nav saņēmusi.

Pirms 30 gadiem Islandes galvaspilsētā Reikjavikā notika PSKP CK ģenerālsekretāra Mihaila Gorbačova un ASV prezidenta Ronalda Reigana pārrunas. Šī samita laikā Maskava un Vašingtona spēra nozīmīgu soli aukstā kara pārtraukšanai un lika pamatus stratēģiskā bruņojuma samazināšanai.

Ziņu lente
0