Briselē pretterorisma reidos aizturēti trīs cilvēki

© Sputnik / Victoria Ivanova / Pāriet pie mediju bankasВзрывы в Брюсселе
Взрывы в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Varas iestādes pēc teroraktiem pastiprinājušas drošību un periodiski veic policijas reidus.

RĪGA, 15. janvāris – Sputnik. Beļģijas policija sestdienas vakarā veica pretterorisma reidus Briseles centrā un to gaitā aizturēja trīs cilvēkus, lai viņus nopratinātu, vēstīja LETA, atsaucoties uz ziņu aģentūras "Belga" sniegto informāciju.

Tika veikti četri reidi Molenbēkas rajonā, bet netika atrasti ne ieroči, ne sprāgstvielas, ziņoja "Belga", atsaucoties uz Briseles prokuratūras preses sekretāri.

Molenbēkas rajonā bija dzīvojuši vairāki no teroristiem, kas piedalījās teroraktos Parīzē 2015. gada novembrī un teroristu uzbrukumos Briseles lidostā un metro 2016. gada martā. Atbildību par šiem teroraktiem uzņēmās džihādistu grupējums "Islāma valsts".

Бельгийский солдат на станции метро в Брюсселе. Архивное фото - Sputnik Latvija
Beļģijā tika aizturēti divpadsmit cilvēki aizdomās par terorismu

Varas iestādes pēc šiem slaktiņiem ir pastiprinājušas drošību un, turpinoties izmeklēšanai, periodiski veikušas policijas reidus un aizturēšanas.

Molenbēkā veikto reidu laikā bruņota policija izveidoja drošības perimetru, ziņoja prese. Aizturētie svētdien tiks nopratināti, lai izlemtu, vai viņiem izvirzīt apsūdzības, vai atbrīvot.

Beļģijā dzimušais Francijas pilsonis Salahs Abdeslams, kurš ir vienīgais zināmais džihādists, kas izdzīvojis Parīzes teroraktos, slēpās Molenbēkā. Viņš tur tika aizturēts 2016. gada 18. martā – četras dienas pirms Briseles teroraktiem.

Beļģijā saistībā ar Parīzes teroraktiem ir izvirzītas apsūdzības apmēram 20 cilvēkiem. Izmeklētāji uzskata, ka teroraktus Parīzē un Briselē veica viena teroristu šūniņa.

Ziņu lente
0