Kongress sper pirmo soli "Obamacare" atcelšanai

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Барак Обама
Президент США Барак Обама - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps Obamas veselības aprūpes sistēmas reformas atcelšanu pasludinājis par vienu no saviem galvenajiem uzdevumiem.

RĪGA, 14. janvāris – Sputnik. ASV Pārstāvju palāta piektdien, sekojot Senāta paraugam, apstiprināja likumprojektu, kas iezīmē pirmo soli līdzšinējā prezidenta Baraka Obamas pretrunīgi vērtētās veselības aprūpes sistēmas reformas atcelšanai, vēsta LETA.

Budžeta projektu, kas nodrošina republikāņiem, kuri kontrolē abas Kongresa palātas, izejas pozīcijas Pieejamās veselības aprūpes likuma atcelšanai, Pārstāvju palāta pieņēma ar 227 balsīm pret 198, likumdevējiem pamatā balsojot atbilstoši partejiskajai piederībai.

"Šī rezolūcija faktiski dod starta šāvienu (..) "Obamacare" atcelšanai," – norādīja kongresmenis Bils Džonsons, kurš pārstāv republikāņus no Ohaio pavalsts.

ASV prezidents Baraks Obama - Sputnik Latvija
Obamas atvadu tvīts ieguvis lielāko popularitāti viņa prezidentūras laikā

"Tas ir izšķirošs pirmais solis, lai sniegtu atvieglojumu amerikāņiem, kurus nomoka šis likums," – savukārt izteicās Kongresa apakšnama spīkers Pols Raiens, piebilstot, ka "šis eksperiments ir izgāzies" un "mums jāiejaucas, pirms situācija nav kļuvusi vēl sliktāka".

Senāts šo likumprojektu apstiprināja jau ceturtdien.

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps Obamas veselības aprūpes sistēmas reformas atcelšanu pasludinājis par vienu no saviem galvenajiem uzdevumiem, un piektdien viņš Twitter tīklā paziņojis, ka "Pieejamās veselības aprūpes likums drīz būs vēsture".

Dažas dienas iepriekš viņš uzsvēra, ka republikāņiem "vienlaicīgi" ar "Obamacare" atcelšanu, jāapstiprina alternatīvs likums par veselības aprūpi.

Ziņu lente
0