Ungārijā ierosināts likvidēt Sorosa liekulīgās "sabiedriskās organizācijas"

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasАмериканский предприниматель и филантроп Джордж Сорос
Американский предприниматель и филантроп Джордж Сорос - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ungārijas valdošās partijas priekšsēdētāja vietnieks uzskata, ka līdz ar Donalda Trampa nākšanu pie varas veidosies labvēlīga situācija valsts atbrīvošanai no amerikāņu finansista NKO.

RĪGA, 14. janvāris — Sputnik. Ungārija plāno likvidēt nevalstiskās organizācijas, ko finansē miljardieris Džordžs Soross, pavēstīja Ungārijas valdošās partijas priekšsēdētāja vietnieks "Fides" Silards Nemets, informē RIA Novosti, atsaucoties uz Budapest Business Journal.

Politiķis uzsvēris, ka Budapešta izmantos visus tās rīcībā esošos instrumentus, lai "padzītu" no Ungārijas ar miljardieri saistītās nevalstiskās organizācijas.

"Sorosa impērijas viltotās sabiedriskās organizācijas saņem naudu par to, ka kalpo globālā kapitālisma interesēm un atbalsta politkorektuma principu virsvadību pār nacionālo valdību interesēm," – paziņoja Nemets.

Pie tam viņš uzskata, ka līdz ar Donalda Trampa nākšanu pie varas veidosies labvēlīga situācija valsts atbrīvošanai no amerikāņu finansista NKO.

Amerikāņu miljardieris Džordžs Soross - Sputnik Latvija
Mediji ziņo, ka pēc Trampa uzvaras Soross zaudējis aptuveni miljardu dolāru

2017. gada martā Ungārijas valdība plāno iesniegt parlamentā likumprojektu, kas noteikts nevalstisko organizāciju vadītāju pienākumu sniegt atskaites par personīgajiem aktīviem. Ungārijas valdība jau vairākārt ir skarbi kritizējusi Sorosa radītos "Atklātās sabiedrības" fondus un to darbību, it īpaši bēgļu krīzes kontekstā.

Savukārt izdevums Breitbart vēsta, ka pats miljardieris ir atzinis: viņa nekomerciālās organizācijas ir saistītas ar masu migrācijas parādības atbalstu. Izdevuma rīcībā esošā informācija liecina, ka aizvadītajā gadā notikusi dokumentu noplūde, kuros norādīts, ka bēgļu uzņemšanas idejas popularizācijai Sorosu mudinājuši ne tikai altruistiski apsvērumi. Ziņots, ka "Atklātās sabiedrības" fondi, iespējams, izmantojuši migrācijas krīzi, lai gūtu peļņu uz tās rēķina.

Ziņu lente
0