Latviešu apvienība aicina izpētīt topošā ASV valsts sekretāra uzskatus

© REUTERS / Michael FialaTilersons
Tilersons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikas latviešu apvienība vēstulē ASV Senāta ārlietu komitejas vadībai mudina rūpīgi iztaujāt Tilersonu par viņa ārpolitiskiem uzskatiem.

Rīga, 11. janvāris — Sputnik. Amerikas latviešu apvienības (ALA) priekšsēdētājs Pēteris Blumbergs ir nosūtījis vēstules ASV Senāta ārlietu komitejas vadībai, aicinot senatorus pirms Reksa Tilersona apstiprināšanas valsts sekretāra amatā rūpīgi iztaujāt viņu un izzināt viņa pasaules un ārpolitiskos uzskatus, ziņo aģentūra LETA.

Kā aģentūru LETA informēja apvienībā, vēstulē Blumbergs paudis bažas par Baltijas valstu drošības jautājumiem — ASV un NATO militāro klātbūtni, ASV reakciju uz Krievijas kiberuzbrukumiem un dažāda veida povokācijām, kā arī Krievijas mēģinājumiem izveidot ietekmes sfēras Eiropā un pasaulē.

Hakeri - Sputnik Latvija
"Krievu" hakeri nebija ielauzušies Trampa serveros

"Tilersons ir veiksmīgs biznesmenis ar plašu starptautisko pieredzi, bet viņa specifiskie uzskati par ārpolitiku sabiedrībai īsti nav zināmi. ALA aicina Senāta ārlietu komiteju rūpīgi iztaujāt Ārlietu ministra kandidātu. ASV nacionālajās drošības interesēs ir tas, ka Tilersona kungam ir sapratne par draudiem, ko izraisa Krievijas militārās un kiberprovokācijas,"- pausts vēstulē.

Vēstulē arī pausta cerība, ka Tilersonam "ir tāda pati vērtību sistēma kā mums, un viņš tic NATO lomai un mērķiem, kā arī valstu pašnoteikšanās tiesībām".

Vairāki ārpolitikas eksperti norādījuši, ka jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija, visticamāk, nebūs aktīva Gruzijas un Ukrainas eiroatlantisko ilgu piepildītāja. Tāpat Trampa administrācijas izvēle mudina domāt par iespējamām izmaiņām ASV sankciju politikā pret Krieviju.

Ziņu lente
0