Bijušā RT žurnāliste kritizē New York Times par faktu sagrozījumu

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasRussia Today
Russia Today - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nesenais publicējums amerikāņu laikrakstā mudināja RT bijušo žurnālisti Ebiju Mārtinu atspēkot viņai piedēvētus aiziešanas no telekanāla motīvus, un aizstāvēt to no pārmetumiem par prokremlisku propagandu.

RĪGA, 11. janvāris — Sputnik. Raksts amerikāņu avīzē apsūdz televīzijas kanālu RT vēlmē sagraut uzticību amerikāņu demokrātijai un min amerikāņu specdienestu ziņojumā sniegtās tēzes par RT un aģentūras Sputnik pakļautību Vladimiram Putinam, vēsta RIA Novosti. Pēc Martinas teiktā, ko citē RT vietne, ASV specdienestu ziņojumā ir liels skaits nepamatotu apsūdzību.

ASV Ārlietu ministrijas pārstāvis Džons Kirbijs - Sputnik Latvija
ASV Valsts departaments paskaidrojis pierādījumu trūkumu kiberuzbrukumu lietā

"Tas ir smieklīgi. Es nekad neesmu saņēmusi norādījumus no Putina, mani neviens nav vadījis no Kremļa," — pauž sašutumu žurnāliste.

The New York Times klāsta, ka Mārtinas aiziešana no telekanāla nozīmē Krievijas "atmaskošanu" un protestu pret tās politiku Ukrainā. Patiesībā žurnāliste pameta kanālu gandrīz gadu pēc viņas kolēģes Lizas Volas skandalozas atlaišanas, un tas nebija protesta akts.

" The New York Times materiāla loģika izkropļo manu darbu RT. Viņi pat nav mēģinājuši sazināties ar mani, lai to visu precizētu," — saka Martina.

Facebook lapā žurnāliste raksta, ka RT viņai bija vairāk brīvības nekā lielākajā daļā vadošo korporatīvo mediju. Viņa apsūdzēja The New York Times un The Washington Post, ka viņi ir nepatiesu ziņu modes noteicēji.

Savulaik Vašingtonas izdevums TruthDig izmeklēja Martinas kolēģes, RT televīzijas raidījumu vadītājas Lizas Volas rīcību. 2014. martā viņa tiešajā ēterā paziņoja, ka neatbalsta kanāla politiku. Izdevums apgalvoja, ka demonstratīvo atlaišanu režisējusi organizācija "Ārpolitiskā iniciatīva", kuras dibinātāju vidū bija ASV valsts sekretāra palīdzes Viktorijas Nulandes vīrs.

Mediji citēja Lizas Volas kolēģus, kuri uzsvēra, ka viņa bija apolitiski noskaņota, taču viņu aizkaitinājis sods par neprofesionālu uzvedību, un ar savu aiziešanu viņa gribējusi atriebties telekanālam.

Ziņu lente
0