Aģentūra BNS pārcietusi kiberuzbrukumu

© Sputnik / Konstantin Chalabov / Pāriet pie mediju bankasHakeris. Foto no arhīva
Hakeris. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziņu aģentūras BNS Tallinas redakcijas serveri piedzīvojuši kiberuzbrukumu piektdienas pēcpusdienā.

RĪGA, 7. janvāris — Sputnik. Ziņu aģentūras BNS Tallinas redakcijas serveri piedzīvojuši kiberuzbrukumu piektdienas pēcpusdienā, ziņo Sputnik Igaunija. Šī iemesla dēļ elektroniskie sakari un ziņu publikācija tika pārtraukti gandrīz uz 10 stundām, ziņo aģentūra.

Павильон телекомпании RT. Архивное фото - Sputnik Latvija
Telekompānijas Russia Today vietnei uzbrūk hakeri

Tikai ap pusnakti aģentūrai izdevās atvairīt kiberuzbrukumu. Akcijas organizators palicis nezināms, taču BNS vēsta, ka veiks visus nepieciešamos pasākumus līdzīgu uzbrukumu novēršanai nākotnē.

Kiberdrošība nav luksuss

Igaunija velta lielu uzmanību kiberdrošībai. Igaunijas varas iestādes vēsta, ka Tallina ir viens no vadošajiem kiberdrošības centriem pasaulē. Igaunijas pārstāvji pastāvīgi piedalās šai tēmai veltītās dažādās starptautiskās konferencēs, lasa referātus un informē par savu pieredzi kiberuzbrukumu atvairīšanas jautājumos.

"Igaunija ir veltījusi cevi cilvēktiesību un interneta lietotāju kultūras aizsardzībai, cīņai ar kibernoziegumiem un bērnu izglītošanai. Ir svarīgi, lai līdz ar informācijas un sakaru tehnoloģiju attīstību kiberdrošība kļūtu par mūsu ikdienas dzīves daļu un nebūtu luksusa prece," — kādā konferencē paziņoja Igaunijas bijusī ārlietu ministre Marina Kaljurande.

Spēcīgu kiberuzbrukumu sērijai, kas notika vairākas dienas no vietas, turklāt vienā un tajā pašā laikā piedzīvojusi arī telekanāla Russia Today vietne. Taču, pateicoties speciālistu pūlēm, hakeru darbības efekts bija minimāls.

Pērnā gada novembrī ar hakeru uzbrukumu saskārās arī ziņu aģentūras Sputnik oficiālā lapa angļu valodā sociālajā tīklā Twitter. Hakeri ieguva piekļuvi kontam, nomainīja tā noformējumu un lietotāja vārdu.

Ziņu lente
0