ASV senators ierosina izveidot grantus valstīm, kas robežojas ar Krieviju

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasASV. Foto no arhīva
ASV. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Republikāņu partijas pārstāvis, senators Lindsijs Grems ierosinājis palīdzēt valstīm, kas robežojas ar Krieviju, dot pretsparu pastāvīgu draudu apstākļos.

RĪGA, 6. janvāris — Sputnik. Republikāņu partijas pārstāvis, senators Lindsijs Grems paziņojis, ka plāno izstrādāt īpašu grantu programmu valstīm, kas robežojas ar Krieviju, vēsta RIA Novosti.

"Tā ir grantu programma, kas palīdzēs pierobežas valstīm, piemēram, Baltijas valstīm, Ukrainai un Gruzijai dot pretsparu pastāvīgu draudu, propagandas un kiberkara apstākļos," — senatoru citē aģentūra Bloomberg. Atzīmēts, ka Grema iniciatīvai jāsaņem Kongresa atbalsts.

Iepriekš vēstīts, ka Grems vadīs jauno apakškomiteju datordrošības un kiberieroču jautājumos. Jaunā komiteja iekļauta Senāta Bruņoto spēku lietu komitejas sastāvā, ko vada republikānis Džons Makeins.

Капитолий Вашингтона - Sputnik Latvija
Politika
ASV Kongress vēsta, ka neļaus Trampam atcelt sankcijas pret Krieviju

Krievijas valdība jau vairākkārt ir atgādinājusi, ka nav iejaukta Ukrainas iekšējā konfliktā un vēlas, lai valsts pārvarētu politisko un ekonomisko krīzi. Krievijas ĀM uzsver, ka Krievija nav Minskas protokolu subjekts un var tikai ietekmēk konfliktā iejauktās puses.

2008. gada augustā Dienvidosetija un Abhāzija deklarēja savu neatkarību pēc Gruzijas bruņotā uzbrukuma Chinvalai. 2008. gada 26. augustā Krievija atzina abu bijušo Gruzijas teritorijā iekļauto autonomiju suverenitāti. Gruzijas jaunā valdība, kas pie varas nāca pēc vēlēšanām 2012. gada oktobrī, vairākkārt ir ziņojusi, ka cer atgūt Abhāzijas un Dienvidosetijas teritorijas, taču veiks to miera ceļā.

Krievijas valdība norāda, ka abu Gruzijas bijušo autonomiju neatkarības atzīšana atspoguļo pašreizējo realitāti un tās pārvērtēšana nav pieļaujama.

Ziņu lente
0