Vācijas iekšlietu ministrs ierosina veidot federālos deportācijas centrus

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Pāriet pie mediju bankasЛагерь беженцев "Табановце" в Македонии около македоно-сербской границы
Лагерь беженцев Табановце в Македонии около македоно-сербской границы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ministrs jau iesniedzis likumprojektu, kas ļautu valstij aizturēt un deportēt patvēruma meklētājus, kas tiek uzskatīti par iespējamajiem draudiem drošībai.

RĪGA, 3. janvāris – Sputnik. Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs pirmdien informējis par saviem plāniem pārskatīt valsts patvēruma piešķiršanas politiku, norādot, ka valdībai būtu jāatļauj deportēt patvēruma meklētājus, kas rada riskus drošībai, vēsta LETA.

Bēgļi laivā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vācijā piedāvā sūtīt bēgļus uz Āfriku

Ministrs laikrakstā "Frankfurter Allgemeine Zeitung" atklāja, ka jau iesniedzis likumprojektu, kas ļautu valstij aizturēt un deportēt patvēruma meklētājus, kas tiek uzskatīti par iespējamajiem draudiem drošībai.

De Mezjērs vēlas, lai valdībai tiktu dotas lielākas iespējas anulēt uzturēšanās atļaujas, tādejādi, ļaujot federālajai valdībai, nevis zemēm deportēt patvēruma meklētājus, kā arī ierosina celt federālos deportācijas centrus Vācijā.

Tādejādi patvēruma meklētāji, kurus gaida deportācija, varētu tikt pārvietoti no federālo zemju kontrolētajiem centriem uz federālās valdības kontrolē esošiem centriem.

"Deportēšanas centri jau ir dzīvotspējīgi, legāli runājot, un varētu tikt izveidoti pie lidostām," – norādīja de Mezjērs.

Berlīne jau sen cenšas panākt, lai federālās zemes paātrina deportēšanas procesu, tomēr pēc uzbrukuma Berlīnes Ziemassvētku tirdziņam debates par deportēšanu ir saasinājušās. Uzbrukumā, kas notika 19.decembrī, dzīvību zaudēja 12 cilvēki.

Дети беженцев из Сирии и Афганистана на уроке в немецкой школе - Sputnik Latvija
Vācija tiek vaļā no afgāņu imigrantiem

De Mezjēra ierosinājumi ir daļa no plašākas Vācijas drošības struktūras pārskatīšanas ar domu paplašināt federālās valdības pilnvaras uz individuālo zemju rēķina.

Tostarp policijas spēki, kas darbosies federālā līmenī, būtu atbildīgi par nelegālo imigrantu lietu izmeklēšanu, tādejādi radot "īstus federālos policijas spēkus", — norādīja ministrs.

"Federālajai valdībai nepieciešama vadošā autoritāte visus pārējo drošības orgānu pārraudzībai", tādējādi ļaujot federālajai valdībai, BKA un individuālajām zemēm sadarboties visos federālās drošības jautājumos.

De Mezjērs rakstā "Frankfurter Allgemeine Zeitung" arī kritizēja Eiropas "neadekvāto bēgļu un patvēruma piešķiršanas politiku".

"Mums nepieciešams spēcīgs mehānisms pret masveida (imigrantu – red.) ieplūšanu, kas pasargās Eiropu, lai kad un kur arī nākamā migrantu krīze nenotiktu," – paziņoja de Mezjērs.

Viņš arī aicināja Eiropas Savienību (ES) padarīt vaļīgāku "drošas trešās valsts" definīciju, jo tikai tad ES spēs noslēgt vienošanos ar Ziemeļāfrikas valstīm migrācijas jautājumā.

Ziņu lente
0