Krievijas robežsargi nav ielaiduši Somijas teritorijā Lux Express autobusus

© Sputnik / Вадим АнцуповАвтобус фирмы Lux Express на автостанции Таллинна
Автобус фирмы Lux Express на автостанции Таллинна - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas robežsardzes dienests liedza iebraukt Somijā Lux Express autobusiem, kuri devās maršrutā no Sanktpēterburgas uz Helsinkiem.

RĪGA, 3. janvāris — Sputnik. Autobusos atradās 270 pasažieri, kuru vidū lielākā daļa bija Krievijas pilsoņi. Starpgadījuma rezultātā traucēts autobusu kustības grafiks, norādīts kompānijas Lux Express vietnē.

Vārna. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Uz robežas ar Krieviju vārna nolaupījusi Igaunijas pilsoņa pasi

Aģentūra Sputnik Igaunija vēsta, ka uzņēmums organizē pasažieru nogādāšanu līdz ceļamērķim ar citu pārvadātāju un vilcienu palīdzību. Daudzi pasažieri ceļu turpinājuši patstāvīgi. Cilvēkiem, kam nebija iespējas piedāvāt alternatīvu reisu, Lux Express organizēja pagaidu izmitināšanu. 

Uzņēmums vēl nav saņēmis precīzu informāciju par autobusu reisa apturēšanas iemesliem, ziņo tā preses dienests. Lux Express apkalpošanas dienesta Krievijā vadītājs Raits Remmels norādījis, ka Lux Express autobusiem nevajadzētu būt nekādiem šķēršļiem reisiem uz Krieviju.

"Pārvadāšanas atļauja ir, un tās pēkšņā atsaukšana mums sagādājusi lielu pārsteigumu," – atzīmēja Remmels.

Viņš piebilda, ka pašlaik uzņēmums noskaidro incidenta iemeslus, tāpēc līdz 9. janvārim biļešu pārdošana šajā maršrutā ir apturēta. Remmels paskaidroja, ka situācijas atrisināšanu kavē Jaungada brīvdienas Krievijā.

В салоне за рулем автобуса - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotājs pajokojis par bumbu poļu autobusā

"Pagaidām mums nav izdevies saņemt oficiālu informāciju no varas iestādēm vai oficiālas atbildes uz mūsu pieprasījumiem. Tamlīdzīgas problēmas nekad agrāk mums nav radušās," – uzsvēra Remmels.

Visiem pasažieriem, kam ieplānots brauciens uz Krieviju uzņēmuma autobusos, viņš ieteica sekot informācijai uzņēmuma oficiālajā vietnē vai sociālajos tīklos.

Igaunijas kompānija Lux Express Group nodarbojas ar starptautiskajiem un starppilsētu pārvadājumiem 12 valstīs, tostarp arī Krievijā. Galvenie darba virzieni – Sanktpēterburga, Tallina, Rīga, Viļņa un Varšava.

Ziņu lente
0