Donalds Tramps sola nepieļaut kodolieroču sekmīgu izstrādi Ziemeļkorejā

© REUTERS / Jonathan ErnstНовоизбранный президент Америки Дональд Трамп
Новоизбранный президент Америки Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš mediji informēja: Ziemeļkorejas līderis Kims Čenins Jaungada uzrunā pavēstījis, ka Phenjana gatavojas starpkontinentālās ballistiskās raķetes izmēģinājumiem.

RĪGA, 3. janvāris – Sputnik. ASV ievēlētais prezidents Donalds Tramps apsolījis, ka nepieļaus situācijas attīstību tiktāl, ka Korejas TDR starpkontinentālā ballistiskā raķete varētu sasniegt ASV teritoriju, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš mediji informēja: Ziemeļkorejas līderis Kims Čenins Jaungada uzrunā pavēstījis, ka Phenjana gatavojas starpkontinentālās ballistiskās raķetes izmēģinājumiem. Pie tam tika precizēts, ka viņš solījis "sodīt valsts ienaidniekus", pastiprinot militāro potenciālu, ja ASV un Dienvidkoreja neatteiksies no militāro manevru organizēšanas.

"Ziemeļkoreja pavēstījusi, ka rit pēdējais posms kodolieroču izstrādē, kas spētu sasniegt ASV teritoriju. Tas nenotiks!" – publicēja Tramps savā mikroblogā tīklā Twitter.

Центральная площадь имени основателя КНДР Ким Ир Сена в Пхеньяне - Sputnik Latvija
Politika
ASV paplašina sankcijas pret Ziemeļkoreju

Pie tam Tramps pārmeta Ķīnai, ka tās valdība nesniedz pietiekamu atbalstu jautājuma noregulēšanai ar Korejas TDR. Viņš uzsvēra: "Ķīna ir ieguvusi lielu peļņu, pateicoties tirdzniecībai ar ASV, kas izdevīga tikai pašai (Ķīnai – red.), taču nevar palīdzēt ar Ziemeļkoreju."

Iepriekš aģentūra Renhap, atsaucoties uz Korejas Republikas Nacionālās izlūkošanas aģentūras paspārnē strādājošā Nacionālās drošības stratēģijas institūta ziņojumu, pavēstīja, ka KTDR līdz 2020. gadam izdosies radīt starpkontinentālās ballistiskās raķetes, kas spēs sasniegt ASV teritoriju.

Arī autoritatīvā pētnieciskā korporācija RAND (Kalifornija, ASV) ziņoja, ka norādītajā laikā Ziemeļkorejas rīcībā būs izejvielas 50 līdz 100 kodolgalviņu ražošanai.

Ziņu lente
0