Latvijas ārlietu ministrs pastāstīja, kas gaidāms no jaunā Krievijas vēstnieka

© Partijas Vienotība publicitātes fotoЭдгар Ринкевич министр иностранных дел Латвии
Эдгар Ринкевич министр иностранных дел Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Domājams, jaunais Krievijas vēstnieks ieradīsies Latvijā jau šomēnes.

RĪGA, 3. janvāris – Sputnik. Nevajadzētu domāt, ka jauna Krievijas vēstnieka Latvijā personība automātiski nozīmē arī jaunu politiku, tā vakar Latvijas Radio radījumā ''Krustpunktā'' sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, vēsta LETA.

Politiķis klāstīja, ka jebkuras valsts vēstnieks, īpaši Krievijas, īsteno savas valsts politiku.

"Pamatā šie cilvēki izpilda instrukcijas, nevis rīkojas paši uz savu galvu. Sagaidām, ka vēstnieks rīkosies protokolu ietvaros un attiecīgi uzvedīsies," – cerības neslēpa ministrs.

Посольство РФ в Латвии - Sputnik Latvija
Latvijā apstiprināta nākamā Krievijas vēstnieka kandidatūra

Rinkēvičs piebilda, ka vēstnieka personība atstāj zināmu ietekmi komunikācijā, taču ne savas politikas pamatlīniju īstenošanā.

Viņš arī norādīja, ka kandidāti tika vērtēti rūpīgi, vienlaikus piebilstot, ka, atbilstoši diplomātiskajai etiķetei, nevēlas komentēt konkrētas detaļas.

"Vēlētos gan pasvītrot — nevajadzētu domāt, ka jauna personība nozīmē jaunu politiku," – norādīja ministrs.

Jau vēstīts, ka Latvija devusi savu piekrišanu tam, ka bijušo Krievijas vēstnieku Aleksandru Vešņakovu nomainīs Jevgeņijs Lukjanovs. Konkrēts datums, kad Latvijā varētu ierasties nākamais Krievijas vēstnieks, vēl nav zināms, taču, domājams, jaunais Krievijas vēstnieks Latvijā varētu ierasties šā gada janvārī.

Ziņu lente
0