Pasaules Dabas fonds ierosina apzināties Latvijas līdzatbildību globālās vides problēmās

© Sputnik / РИА Новости / Pāriet pie mediju bankasLapzemes ziemeļu pūce (Strix nebulosa lapponica). Foto no arhīva
Lapzemes ziemeļu pūce (Strix nebulosa lapponica). Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas izaicinājums būs turpināt un neapstāties iesāktajā dažādu iniciatīvu realizācijā ministrijām vides jomā, tostarp siltumnīcefekta gāzu emisiju mazināšanas, atkritumu, zaļa iepirkuma un citās jomās.

RĪGA, 1. janvāris — Sputnik. Nākamā gada izaicinājums būs apzināties Latvijas līdzatbildību globālās vides problēmās, gada nogalē prognozēja Pasaules Dabas fonda direktors Latvijā Jānis Rozītis.

Sarunā ar aģentūru LETA viņš norādīja, ka Latvijas valdība ļoti rotaļīgi uztver vides jautājumus, tāpēc lēmumu pieņēmējiem ir būtiski saprast, ka Latvija nav vientuļa sala un globālās vides problēmas jau skar un vēl plašāk skars nākotnē arī Latviju.

Tāpat Rozītis pauda, ka Latvijas izaicinājums būs turpināt un neapstāties iesāktajā dažādu iniciatīvu realizācijā ministrijām vides jomā, tostarp siltumnīcefekta gāzu emisiju mazināšanas, atkritumu, zaļa iepirkuma un citās jomās.

"Dabas aizsardzības jomā svarīgi beidzot uzsākt biotopu kartēšanu visā Latvijas teritorijā, tā precīzāk nonākot pie informācijas, cik daudz un kādas ir dabas vērtības Latvijas mežos, purvos, pļavās, ūdeņos, nākotnē iespējami palīdzot saprast, kā pilnveidot dabas aizsardzības sistēmu," — atzīmēja Dabas fonda direktors.

Viņš pauda, ka nākamajā gadā Pasaules Dabas fonds turpinās iesākto vides interešu aizstāvībā politikas dokumentu un normatīvu izstrādes procesos, kā arī plāno aktīvi darboties izglītības jomā dabai draudzīgākas prakses attīstībā dažādas tautsaimniecības nozarēs.

Zemes strēle Baltijas jūrā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kā iegriezt Maskavai. Polija gatavo ekoloģisko katastrofu Baltijas jūrā

Tāpat Pasaules Dabas fondam 2017. gadā ieplānotas dažādas jaunas iniciatīvas Latvijā. Piemēram, iniciatīvā "Dabas brīvdienas" uzņēmumi un jebkurš interesents tiks aicināti piedalīties dabas daudzveidības atjaunošanas pasākumos Latvijā un neformālā vidē mācīties vairāk par dabā notiekošajiem procesiem. Savukārt, godinot Latvijas simtgadi, fonds centīsies veicināt sabiedrības vides apziņas veidošanos un aicinās iesūtīt fotogrāfijas un viedokļus par Latvijas dabas bagātībām, to visu apkopojot Latvijas simtgades izdevumā.

Rozītis norādīja, ka, dzirdot medijos uzsaukumus un diskusijas par likumdošanas normu izmaiņu nepieciešamībām dabas resursu intensīvākai izmantošanai Latvijā, prognozējams, ka nākamais gads būs ļoti karsts līdzsvara saglabāšanā starp ekonomiskajām, dabas un sociālajam vajadzībām, pirmkārt, mežu apsaimniekošanā.

Ziņu lente
0