Vienošanās par uguns pārtraukšanu Sīrijā tiek ievērota

© AFP 2023 / George OURFALIANСирийский правительственный флаг в разрушенном Алеппо
Сирийский правительственный флаг в разрушенном Алеппо - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dažas stundas pēc pamiera stāšanās spēkā Sīrijas armijas un džihādistu starpā izraisījušās sadursmes Hamas provincē. Tajās zaudējis dzīvību viens valdības spēku karavīrs zaudējis dzīvību, vēl viens – ievainots. Sadursmēs piedalījušies džihādisti, kas nav parakstījuši pamieru.

RĪGA, 31. decembris – Sputnik. Neskatoties uz nelieliem pārkāpumiem, vienošanās par apšaudes pārtraukšanu starp Sīrijas valdību un "mēreno opozīciju" tiek ievērota, vēsta LETA, atsaucoties uz Lielbritānijā bāzētās sīriešu aktīvistu organizācijas "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) datiem.

"Pamiers, šķiet, pamatā tiek ievērots, kaut arī ir daži nelieli pārkāpumi," – sacīja SOHR vadītājs Rami Abderrahmans.

Депутат Европарламента от Латвии Андрей Мамыкин - Sputnik Latvija
Andrejs Mamikins pēc tikšanās ar Sīrijas prezidentu pauž cerības uz pamiera īstenošanu valstī

Sadursmes valdības karaspēka un bruņotās opozīcijas starpā izraisījušās Vadi Baradas apkaimē, netālu no Damaskas. Sadursmēs bija iesaistīts grupējums "Levantes iekarošanas fronte" ("Jabhat Fateh al-Sham"), "Al Qaeda" oficiālais grupējums Sīrijā, agrākais "Džabhat an Nusra".

Šis grupējums un "Islāma valsts" ir iekļauti ANO teroristu organizāciju sarakstā, un nule kā noslēgtais pamiers uz tiem neattiecas. 

Pēc piektdienas sadursmēm Sīrijas valdības spēku kara aviācija veikusi uzlidojumus Vadi Baradā.

Citviet Sīrijā valdības spēki apšaudījuši nemiernieku kontrolētos apvidus Alepo provinces dienvidos, vēsta SOHR.

Tikai dažas stundas pēc pamiera stāšanās spēkā Sīrijas armijas un džihādistu starpā izraisījušās sadursmes Mahardes apkaimē, Hamas provincē. Šajās sadursmēs viens valdības spēku karavīrs zaudējis dzīvību, bet vēl viens ievainots, norāda SOHR. Sadursmēs piedalījušies džihādisti, kas nav parakstījuši pamieru.

Jau vēstīts, ka Sīrijā pusnaktī stājās spēkā vienošanās par ugunspārtraukšanu starp Sīrijas valdību un nemierniekiem. Vienošanās tika panākta ceturtdien ar Krievijas un Turcijas starpniecību. Krievija, Irāna un Turcija palīdzēs garantēt ugunspārtraukšanas ievērošanu.

Сирийские дети - Sputnik Latvija
Krievijas skolēni nosūtījuši uz Sīriju 45 tonnas Jaungada dāvanu

Turcijas oficiālā aģentūra "Anadolu" vēstīja, ka Krievija veikusi trīs gaisa uzlidojumus "Islāma valsts" mērķiem netālu no Bābas, kur Turcijas karavīri cīnās pret džihādistiem.

Pilsoņu karš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

Ziņu lente
0