Pret Krievijas pilsoni ierosināta krimināllieta par lielas naudas summas "atmazgāšanu" Latvijā

© Foto : pixabay / geraltВалюта евро
Валюта евро - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Habarovskas muita ierosinājusi krimināllietu pret Krievijas pilsoni sakarā ar valūtas operāciju veikšanu naudas līdzekļu pārskaitīšanai uz nerezidentu kontiem, izmantojot viltotus dokumentus.

RĪGA, 27. decembris — Sputnik. Habarovskas muita ierosinājusi krimināllietu pret vietējo iedzīvotāju, kurš tiek turēts aizdomās par naudas līdzekļu nelikumīgu pārvešanu uz Latviju vairāk nekā 1,2 miljardu rubļu (vairāk nekā 19 miljoni eiro) apmērā, informē RIA Novosti.

"Habarovskas muita ierosinājusi krimināllietu pret Krievijas pilsoni sakarā ar valūtas operāciju veikšanu naudas līdzekļu pārskaitīšanai uz nerezidentu kontiem, izmantojot viltotus dokumentus. Viņš tiek turēts aizdomās par naudas līdzekļu nelikumīgu pārvešanu uz Latviju vairāk nekā 1,2 miljardu rubļu apmērā," — teikts muitas ziņojumā.

Saņemtā informācija liecina, ka vīrietis nodibinājis firmu, ko reģistrējis uz savas paziņas vārda. Sievietei par zināmu atalgojumu bija jāparaksta dokumenti. To vidū bija arī transporta pakalpojumu līgums ar Latvijas kompāniju par kravas pārvadājumu pakalpojumu sniegšanu.

Калькулятор и евро - Sputnik Latvija
FKTK pieprasa regulāras banku pārbaudes naudas atmazgāšanas jautājumos

"Saskaņā ar līgumu tika noformēti darījuma dokumenti, un nākamo piecu mēnešu laikā firmas vārdā tika veikts 101 naudas pārskaitījums ārvalstu kompānijas kontā par summu aptuveni 21,38 miljonu ASV dolāru apmērā. Krievijas rubļos summa sastāda vairāk nekā 1,2 miljardus rubļu. Taču šajā periodā firma pārvadājumu pakalpojumus firma nav sniegusi," — informē muita.

Likuma "Par valūtas regulēšanu un valūtas kontroli" 19. pants paredz, ka gadījumā, ja līgumā paredzētie noteikumi nav izpildīti, firmai bija jāatgriež naudas līdzekļi savos bankas kontos, taču muitas rīcībā esošā informācija liecina, ka tas nav noticis.

Par šādu nodarījumu paredzēta kriminālatbildība – apsūdzētajam draud brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem.

Ziņu lente
0