Sputnik aicina ziemas ceļojumā pa NVS valstīm un Baltiju

© Foto : baltnews.lvОгни Риги
Огни Риги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Četrpadsmit NVS un Baltijas valstis izstrādājušas multivides ceļvežus, kurās stāsta interesantāko un noderīgāko par Ziemassvētku izklaidēm, Jaungada atpūtu un ziemas tradīcijām.

RĪGA, 27. decembris – Sputnik. Starptautiskā informācijas aģentūra un radio Sputnik Jaungada un Ziemassvētku priekšvakarā laiž klajā multivides ceļvežus pa NVS valstīm un Baltiju.

Tematiskais ziemas gids "Ceļo ar Sputnik" piedāvā lasītājiem 14 tuvākajās valstīs interesantāko un noderīgāko par ceļojumiem tiem, ko nebiedē sniegs un aukstums. Jaunais gads ar Sputnik piedāvās spilgtākos maršrutus pa pilsētām un ziemas kūrortiem, Ziemassvētku tirdziņiem un kalnu nogāzēm, sastādīs Jaungada izklaižu kalendāru un aprēķinās budžetu, kā arī pastāstīs, kā un kur interesanti un lietderīgi pavadīt ziemas atvaļinājumu un brīvdienas.

Ziemas sporta veidi. Slēpes - Sputnik Latvija
Nebaltie Ziemassvētki

Ziemas gids Latvijā ieteiks gan tradicionālas, gan negaidītas izklaides Jaungada brīvdienās. Doma laukumā, Esplanādē un Līvu lakumā darbojas Ziemassvētku tirdziņš, kur nopirkt dūraiņus ar tradicionālajiem latvju rakstiem, papriecāties par "Ziemassvētku egļu ceļa" festivāla mākslas objektiem, jo leģenda taču vēsta, ka pirmā Ziemassvētku egle izrotāta tieši Rīgā.

Nenāks par ļaunu padomāt arī par to, ka Latvija nebeidzas ar galvaspilsētu vien, aizbraukt uz Ķoņu dzirnavām, kur līdz šim maļ miltus un cep maizi, vērpj aitas vilnu un šuj segas tāpat kā to darīja latviešu zemnieki pirms daudziem gadu simteņiem. Ikviens, kurš dzirnavu saimniecei Mirdzai Čakurei dāvanā aizvedīs paša rokām taisītu rotaļu kaķi, saņems neparastu dāvanu.

Ziemas ceļš ved arī uz Valmieru, kur var nogaršot vietējās alusdarītavas – Valmiermuižas – alu un izbaudīt alus miegu. XVIII gadsimtā Latvijas alus tika uzskatīts par vienu no labākajiem Eiropā, bet padomju laikos leģendārā alus darītāja Kārļa Zālīša radītais "Senču" alus pat izspieda no vietējā tirgus visuresošo "Žiguļovskoje".

Un, visbeidzot, ir jānogaršo Ziemassvētku piparkūkas. Nākamgad varēsiet cept tās paši, pēc mūsu receptes.

Ziņu lente
0