Antonova prasību pret Lietuvas valsti tiks izskatīta janvāra beigās

© Wikipedia / Mārtiņš BruņenieksЛоготип Latvijas Krājbanka
Логотип Latvijas Krājbanka - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vladimirs Antonovs savus materiālos zaudējumus bija novērtējis par aptuveni 20,2 miljardiem rubļu, bet kaitējumu savai lietišķajai reputācijai – par 19,9 miljardiem rubļu.

RĪGA, 27. decembris – Sputnik. Maskavas arbitrāžas apgabaltiesa nolēmusi, ka 30.janvārī tiks izskatīta bijušā Lietuvas bankas "Snoras" un "Latvijas Krājbankas" lielākā akcionāra Vladimira Antonova apelācijas sūdzība par Maskavas Arbitrāžas tiesas lēmumu izbeigt lietu par viņa prasību pret Lietuvas valsti samaksāt viņam 40 miljardu rubļu (580 miljonu eiro) kompensāciju, informē aģentūra LETA.

Apelācijas sūdzība tiesā saņemta 21. decembrī. 

Maskavas Arbitrāžas tiesa 28. oktobrī nolēma izbeigt tiesvedību šajā lietā. Kompensācijas prasību Antonovs, kuru Lietuva grib saukt pie atbildības par "Snoras" īpašumu piesavināšanos lielā apmērā un dokumentu viltošanu, iesniedza 5.augustā. Savus materiālos zaudējumus Antonovs bija novērtējis par aptuveni 20,2 miljardiem rubļu, bet kaitējumu savai lietišķajai reputācijai – par 19,9 miljardiem rubļu.

Vladimirs Antonovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas uzņēmējs Antonovs var saukt Latviju pie atbildības

Turklāt viņš vēlējās, lai tiktu atzīti par nepatiesiem Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites 2011. gadā izskanējušie izteikumi, ka "Snoras" darbība vērtējama kā "nekaunīgs uzbrukums Lietuvas banku sistēmai un Lietuvas pilsoņu interesēm".

"Snoras" bankrota administrators Ginatars Adomonis iepriekš ziņu aģentūrai BNS sacīja, ka Antonova prasība neietekmēs bankas likvidācijas procesu.

2011. gada 16. novembrī, bažījoties par "Snoras" stāvokli, Lietuvas valdība nacionalizēja bankas akcijas, bet 24. novembrī Lietuvas Bankas valde paziņoja, ka nolēmusi banku likvidēt. Vēlāk tika ierosināta bankas bankrota lieta. Tika lēsts, ka tās aktīvi bijuši vairākus miljardus litu mazāki par saistībām.

Lietuvas pilsonis Baranausks vadīja "Snoras" valdi, bet Krievijas pilsonis Antonovs – uzraudzības padomi. Viņiem piederēja attiecīgi 25,31% un 68,1% bankas akciju.

"Snoras" pieder nedaudz vairāk kā 60% likvidējamās "Latvijas Krājbankas" akciju.

Ziņu lente
0