Ar vēzi slims zēns savācis divus miljonus eiro labdarībai

© Foto : pixabayМаникюр
Маникюр - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nīderlandē noticis īsts Ziemassvētku brīnums: nāvējoši slims zēns pierunājis visu valsti, pat premjerministru, nokrāsot nagus un pārskaitīt naudu cīņai ar pneimoniju.

RĪGA, 27. decembris – Sputnik. Ar vēzi slimais sešus gadus vecais Teins Koltersens cerēja pirms nāves savākt mazliet naudas bērnu pneimonijas ārstēšanas fondam un trīs dienu laikā pierunāja Nīderlandes iedzīvotājus saziedot vairāk nekā 2,5 miljonus eiro, raksta The Independent.  

Nu jau divpadsmit gadus uz Ziemassvētkiem divi holandiešu radio raidījuma Serious Request vadītāji organizē labdarības maratonu, kura laikā vairākas dienas iztiek bez ēdiena. Šogad viņi vāca līdzekļus Sarkanā Krusta fondam cīņai ar bērnu pneimoniju, un 6 gadus vecais Teins Koltersens nolēma viņiem palīdzēt.

Kurš ātrāk: Ziemassvētku vecīši skrējienā pa Vecrīgu - Sputnik Latvija
Video
Kurš ātrāk: Ziemassvētku vecīši skrējienā pa Vecrīgu

Šī gada maijā viņam tika diagnosticēts smadzeņu vēzis, un, domājams, viņam atlicis ne vairāk kā gads dzīves. Pirms nāves Teins nolēma palīdzēt citiem bērniem. Viņš piedalījās radio raidījumā un aicināja visus klausītājus ziedot naudu labdarībai, nokrāsot nagus un publicēt fotogrāfiju sociālajā tīklā.

Līdzīga labdarības zibakcija – Ice Bucket Challenge – notika sociālajos tīklos 2014. gada vasarā. Tās dalībnieki kameru priekšā aplaistījās ar ledusaukstu ūdeni un pārskaitīja naudu fondam, kas izveidots cīņai ar amiotrofo laterālo sklerozi (ALS). Tolaik tika savākti vairāk nekā 100 miljoni dolāru, kas tika atvēlēti šīs nāvējošās slimības pētīšanai. 2016. gada jūlijā Masačūsetsas universitāte paziņoja, ka, pateicoties saziedotajiem līdzekļiem, izdevies atrast gēnu, kas atbild par ALS veidošanos, un pašlaik tiek izstrādātas ārstēšanas metodes.

Arī Nīderlandes iedzīvotāji ar prieku pievienojās zibakcijai un sāka publicēt savas fotogrāfijas ar nokrāsotajiem nagiem. Tās pavadīja heštegs #lakaan (laka ir uzklāta) un #heelhollandlakt (visas Holandes krāsas). ​ ​ ​

Līdzekļu vākšanā piedalījās arī Nīderlandes premjerministrs Marks Rutte, kurš izvēlējās tumši zilu laku.

Trīs dienu laikā fondam tika savākti divarpus miljoni eiro. Nīderlandes avīzes AD pirmajā lappusē parādījās supervaroņa kostīmā tērptā Teina fotogrāfija ar parakstu "SuperTeins".

Ziņu lente
0