Grieķija cer uz pozitīvu lēmumu par parāda atmaksas nosacījumu atvieglošanu

CC BY 2.0 / Trine Juel / Greek flagGrieķija cer uz pozitīvu lēmumu par parāda atmaksas nosacījumu atvieglošanu
Grieķija cer uz pozitīvu lēmumu par parāda atmaksas nosacījumu atvieglošanu - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
5.decembrī eirozonas finanšu ministri atbalstīja pasākumus Grieķijas parāda nosacījumu atvieglošanai, tostarp vairāku aizdevuma daļu atmaksas termiņa pagarināšanu un vairāku parāda daļu procentu likmes iesaldēšanu, lai likmi nākamgad nevarētu paaugstināt.

RĪGA, 25. decembris — Sputnik. Grieķija ir kliedējusi radušās šaubas un var cerēt uz pozitīvu lēmumu par tās parāda atmaksas atvieglojumu atjaunošanu, paziņojis eirozonas finanšu ministru grupas vadītājs, Nīderlandes finanšu ministrs Jerūns Deiselblūms, vēsta LETA.

"Man prieks secināt, ka esam pavēruši ceļu ESM (Eiropas Stabilitātes mehānisma — red.) lēmuma pieņemšanas procedūrām par īstermiņa pasākumiem parāda (atmaksas atvieglošanai Grieķijai — red.)," — mikroblogu vietnē Twitter ierakstījis Deiselblūms.

"Esmu saņēmis vēstuli, kurā mans Grieķijas kolēģis ir apstiprinājis savu apņemšanos (pildīt) iepriekšējās vienošanās," — viņš norādījis.

Jau ziņots, ka 5.decembrī eirozonas finanšu ministri atbalstīja pasākumus Grieķijas parāda nosacījumu atvieglošanai, tostarp vairāku aizdevuma daļu atmaksas termiņa pagarināšanu un vairāku parāda daļu procentu likmes iesaldēšanu, lai likmi nākamgad nevarētu paaugstināt.

Eiropas komisijas prezidents Žans Klods Junkers. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Žans Klods Junkers: ASV nav gatavas garantēt Eiropas drošību

Taču trīs dienas vēlāk Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs paziņoja par papildu maksājumiem pensionāriem pirms Ziemassvētkiem 617 miljonu eiro apmērā, kā arī par pagaidu nodokļu atvieglojumiem tām salām, kurās ieradušies daudz nelegālo migrantu.

Tāpēc eirozonas finanšu ministri 14.decembrī nolēma apturēt pasākumu Grieķijas valsts parāda atmaksas nosacījumu atvieglošanai īstenošanu.

Lēmums par parāda atmaksas nosacījumu atvieglojumu atjaunošanu Grieķijai gaidāms janvārī, taču to var bloķēt Vācija, kas bija visvairāk neapmierināta ar Grieķijas rīcību.

Ziņu lente
0