Jaunais Moldovas prezidents plāno janvārī tikties ar Putinu

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasMoldovas jaunais prezidents Igors Dodons. Foto no arhīva
Moldovas jaunais prezidents Igors Dodons. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Moldovas jaunais prezidents Igors Dodons naktī uz sestdienu ticies ar Krievijas vicepremjeru Dmitriju Rogozinu un pavēstījis par saviem plāniem tikties ar Krievijas prezidentu.

RĪGA, 25. decembris — Sputnik. Moldovas jaunais prezidents Igors Dodons pavēstījis, ka plāno 17. janvārī tikties ar Krievijas valsts vadītāju Vladimiru Putinu un apspriest Moldovas produkcijas atgriešanos Krievijas tirgū, kā arī darba migrantu problēmas Krievijā, informē RIA Novosti.

Krievijas miernešu kontroles postenis pie Benderas pilsētas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ukraina piešķirs "zaļo koridoru" Krievijas karaspēka izvešanai no Piedņestras. Maskava izbrīnīta

Naktī uz sestdienu Igors Dodons Kišiņevā tikās ar Krievijas vicepremjeru, Krievijas un Moldovas starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētāju Dmitriju Rogozinu. Krievijas vēstnieks Moldovā Farits Muhametšins piektdien pavēstīja, ka Dodons plāno janvāra vidū doties vizītē uz Maskavu, tomēr vizītes laiks netika precizēts.

"Tikšanās ilga aptuveni stundu. Dmitrijs Oļegovičs Krievijas vadības vārdā apsveica mani ar stāšanos prezidenta postenī un nodeva uzaicinājumu ierasties Maskavā ar oficiālu vizīti," — pastāstīja Dodons. Viņš pavēstīja, ka pārrunu gaitā tika apspriests pašreizējais stāvoklis Krievijas un Moldovas attiecībās, to aktivizācijas perspektīvas un iespējas noregulēt situāciju Piedņestrā.

"Tāpat apspriedām arī jautājumus, kas tiks izskatīti tikšanās laikā ar Vladimiru Vladimiroviču Putinu, kas ieplānota 17. janvārī. Ar lielāko prieku pieņēmu ielūgumu un paudu cerību uz musu valstu attiecību pilvērtīgu atjaunošanos," — atzīmēja Dodons.

Viņš paskaidroja, ka pārrunās Maskavā plāno apspriest divus svarīgākos jautājumus: Moldovas produkcijas atgriešanos Krievijas tirgū, kā arī darba migrantu problēmas Krievijā. Piemēram, Moldovas prezidents vēlas lūgt Putinu amnestēt cilvēkus, kas pārkāpuši migrācijas režīmu un nevar atgriezties Krievijā.

Dažādi vērtējumi liecina, ka Krievijā strādā aptuveni pusmiljons Moldovas pilsoņu.

Ziņu lente
0