Aizdomās turamais par teroraktu Berlīnē tika neitralizēts apšaudē Milānā

© Bernd Thissen / dpa / AFPPolicija. Foto no arhīva
Policija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Incidents noticis aptuveni pulksten 3 naktī, kad policija apturēja nezināmu vīrieti, lai pārbaudītu dokumentus.

RĪGA, 23. decembris — Sputnik. Aizdomās par terorakta plānošanu Berlīnē turētais cilvēks nošauts sadursmē ar policiju Milānā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Reuters.

Pēc mediju datiem, incidents noticis ap pulksten 3 naktī, kad policija apturēja nezināmu vīrieti, lai pārbaudītu dokumentus. Viņš atklājis uguni, sākusies apšaude. Nezināmais cilvēks, kurš sāka apšaudi, gājis bojā, viens policists ievainots.

Policija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
MI -6 bijušais vadītājs: Vācijā septiņi tūkstoši personu tiek turēti aizdomās par terorismu
Aģentūra Ansa, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, norāda, ka nogalinātais vīrietis pēc pirkstu nospiedumiem un pēc ārējā apraksta bija identificēts kā tunisietis Aniss Amri.

Itālijas iekšlietu ministrs Marko Minnīti sasaucis preses konferenci.

Vācijas ģenerālā prokuratūra sazinājusies ar kolēģiem no Itālijas, taču pagaidām nevar apstiprināt, ka terorists likvidēts.

Pirmdienas vakarā kravas automašīna ietriecās cilvēku pūlī, kas pulcējās Ziemassvētku tirdziņā Berlīnes centrā. Uzbrukuma rezultātā gājuši bojā 12 cilvēki, 48 — nogādāti slimnīcā. Atbildību par notikušo uzņēmusies ISIS.

Aizdomās par teroraktu turamais 24 gadu vecais Tunisijas izcelsmes bēglis Aniss Amri oficiāli tika pasludināts meklēšanā Vācijā un Eiropas valstīs. Par ziņām, kas varētu palīdzēt noteikt viņa atrašanas vietu vācu varasiestādes sola izmaksāt līdz 100 tūkstošus eiro.

Ziņu lente
0