Krimas delegācija gatava iepazīstināt ANO ar ziņojumu par dzīvi pussalā

© Sputnik / Владимир Сергеев / Pāriet pie mediju bankasРегионы России. Крым
Регионы России. Крым - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pussalas politiķi, sabiedriskie darbinieki, ierēdņi un nacionālo kopienu pārstāvji ir gatavi ierasties ANO galvenajā mītnē ar ziņojumu par patieso situāciju republikā, lai panāktu taisnīgumu.

RĪGA, 21. decembris — Sputnik. Krimas delegācija gatava sniegt ziņojumu ANO, lai pastāstītu, kā patiesībā dzīvo Krimas iedzīvotāji, pastāstīja Valsts domes deputāts no Krimas reģiona Ruslans Bālbeks, vēsta RIA Novosti.

Krima ir Krievijas daļa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vācu politiķis iesaka rietumu medijiem apmeklēt Krimu, pirms rakstīt par to

Politiķis pauda nožēlu par to, ka pašlaik ANO ir kļuvusi par Krievijai naidīga noskaņojuma lobēšanas un politiski motivētu lēmumu pieņemšanas platformu.

Pēc deputāta domām, ANO ir diskreditējusi sevi, pieņemot rezolūciju par cilvēka tiesību pārkāpšanu reģionā.

Pussalas politiķi, sabiedriskie darbinieki, ierēdņi un nacionālo kopienu pārstāvji ir gatavi ierasties ANO galvenajā mītnē ar ziņojumu par patieso situāciju republikā, lai panāktu taisnīgumu.

"Diemžēl informācija par Krimu tiek sniegta vienpusīgi un aizspriedumaini, rietumvalstis neuztver Krimas iedzīvotāju viedokli. Krimas delegācija ir gatava uzstāties ANO un iesniegt pierādījumus tam, ka šodien Krima ir brīvības pussala, kur valda starpnacionālais miers un saskaņa. Esam gatavi sniegt vērienīgas izaugsmes un pozitīvu izmaiņu pierādījumus, kas notikušas Krimā pēc atkalpievienošanās Krievijai," – sarunā ar RIA Novosti pastāstīja Bālbeks.

Nesen ANO Ģenerālā asambleja pieņēma rezolūciju, kurā paredzēts ar cilvēktiesībām saistītās situācijas monitorings Krimā. Dokumentā nosodīta "cilvēktiesību ierobežošana, diskriminējošie pasākumi un prakse pret Krimas iedzīvotājiem," tostarp arī pret "Krimas tatāriem, ukraiņiem un personām, kas pieder pie citām etniskajām un reliģiskajām grupām." Rezolūcijas projektu sagatavojusi Ukraina.

Ziņu lente
0